1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Muzeul Banatului Montan Reșița a câștigat primul său proiect finanțat!

Muzeul Banatului Montan Reșița a fost declarat câștigător în selecția de proiecte organizată de Administrația Fondului Cultural Național sesiunea I/2023. Astfel, pentru proiectul „Apel la idei! Intervenția comunității. Cazul Muzeului Banatului Montan” depus la aria tematica Patrimoniu Cultural Material, muzeul va primi o finanțare nerambursabilă în cuantum de 87.406 lei.

Este primul proiect depus și câștigat de această instituție culturală.

Proiectul este un experiment inedit despre modul în care Muzeul Banatului Montan din Reșița își poate apropia comunitatea folosind ca principal instrument propria sa colecție.

spot_img

Obiectivul principal al proiectului este valorificarea prin expunere a unor piese reprezentative din colecțiile Muzeului Banatului Montan din Reșița și ale Muzeului Național Tehnic „Dimitrie Leonida” prin intervenția membrilor comunității.

Concret, membrii din comunitatea locală, din medii profesionale și sociale diverse, denumiți sugestiv „avocați ai comunității”, vor fi invitați într-un proiect al lor de planificare și de conceptualizare a unei expoziții pe o temă pe care o vor alege singuri. Aceștia vor investiga și documenta depozitele muzeului, pe componentele patrimoniu industrial-tehnologie-istorie, vor alege piesele pentru expoziție, vor aduce obiecte personale pe care să le relaționeze cu cele selectate, acolo unde se găsesc legături semnificative/cu sens care să ajute la scrierea poveștilor, și vor mixa aceste piese cu unele provenite, în regim de împrumut, din patrimoniul Muzeului Național Tehnic „Dimitrie Leonida”, București partenerul proiectului (cu o colecție similară)”, a declarat managerul Muzeului Banatului Montan Reșița, Livia Magina.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei