fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Senatorul Ion Mocioalcă: „Vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei pentru români“

Coaliția de guvernare a decis în ședința de aseară, creșterea punctului de pensie cu 12,5 procente, începând cu 1 ianuarie 2023. Concomitent va fi prevăzut în bugetul pe anul viitor și un pachet social pentru persoanele cele mai defavorizate, astfel încât acestea să poată trece peste această iarnă.

Despre acest subiect eminamente social, senatorul Ion Mocioalcă, prim-vicepreședintele organizației PSD Caraș-Severin a declarat:

În ultimele săptămâni s-a discutat foarte mult despre procente și cifre, dar mai puțin despre viața oamenilor. Pentru PSD nu a fost niciodată vorba de cifre sau procente, ci despre oameni și despre ceea ce au ei nevoie acum. Despre echitate, despre a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie de ajutor.

În total, vom veni cu un pachet social de 26,65 miliarde de lei de sprijin pentru România.
Am considerat că fiecare categorie trebuie ajutată diferit, iar susținerea din partea statului trebuie să meargă în proporție mai mare la cei care resimt din plin efectele crizei economice. Și aici mă refer atât la persoanele active – salariații cu salariu minim – prin creșterea salariului minim la 3.000 lei (din care 200 de lei scutiți de taxe), cât și la cei care un muncit o viață și cu toate acestea au acum pensii mici. În plus, vrem să continuăm să încurajăm sectorul construcțiilor să se dezvolte și de aceea vom crește salariul minim în acest domeniu la 4.000 de lei, cu scutirile de taxe existente și în prezent.

Am spus încă din septembrie că majorarea pensiilor trebuie făcută diferențiat, sprijinindu-i mai mult pe cei care au pensii mai mici. Am fost consecvenți și am reușit să-i convingem și pe partenerii de Coaliție de justețea propunerii PSD. Astfel, de la 1 ianuarie toate pensiile vor crește cu un procent de 12,5 %, respectiv punctul de pensie va fi de 1.784 de lei.

Totodată, vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii sub 3.000 lei astfel: 1.000 de lei până în 1.500 de lei, 800 de lei până în 2.000 de lei și 600 de lei până în 3.000 de lei. Acest sprijin va fi împărțit în două tranșe pe parcursul anului 2023.
De asemenea, se va acorda un sprijin de 1.400 de lei împărțit în două tranșe semestriale ca sprijin pentru plata facturilor la energie pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și care au pensii mai mici de 2.000 de lei.

În plus, persoanele cu venituri de până la 1.700 de lei vor primi carduri pentru alimente în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023. În ceea ce privește protejarea persoanelor cu handicap, se va acorda cea de-a 13-a indemnizație. Totodată, se va actualiza cu rata inflației indemnizația pentru veteranii și văduvele de război – aceste indemnizații fiind înghețate din anul 2018, creșterea fiind de aproximativ 30%. De la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației”, a precizat senatorul Ion Mocioalcă, prim-vicepreședintele organizației PSD Caraș-Severin.

Dan AGACHE

5 COMENTARII

 1. ” … De la 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii vor fi indexate cu rata inflației”, a precizat senatorul Ion Mocioalcă”

  Mda, rata inflației fiind omisă de domnul senator și imprevizibilă după 1 ianuarie 2023.
  Importantă pare a fi creșterea valorică implicită a punctului de amendă raportat la salariul minim (declarat) pe economie.
  Avantaj pentru ”milițieni” în eficiența economico-socială (aparentă) a lucrărilor și lucrăturilor acestora.
  Nu?

 2. Dvs. aveti asa suma? Sau PSD deține asa avere?
  Nu cumva sunt banii din buget, care sunt plătiți
  sub forma de taxe, impozite, tva, accize, amenzi, contribuții la pensii, contribuții la sanatate , contribuții din proiecte europene, impozite pe profit, pe locuințe si terenuri, taxe pe drumuri, redevențe…de către fiecare si toti locuitorii acestei tari? Adica ati vrut, cu siguranța sa spuneti ca, NOI VENIM!

 3. Mocioalca este un parvenit fara scoala la baza care a taiat padurile de pe valea Bistrei si care prin parsivitate a ajuns unde este azi
  Iar prostii l au sustinut !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei