fbpx
2.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Ne dați ori nu ne dați?

Când vom ști sigur că pensiile și salariile cresc? Atunci când beneficiarii, foștii și actualii muncitori ai Patriei, nu vor mai putea decât să scrâșnească printre dinți… mama lor de …oți! Grijulii cu trecutul, prezentul și viitorul populimii acestui teritoriu pe care-l guwernează, bieții parlamentari și-au lăsat gurile căscate și flămânde, nu și-au mărit veniturile la vedere pentru ei înșiși, dar le-au astupat pe cele ale conducătorilor teritoriali. Care „teritoriali”, după acest frumos cadou, cât o pensie medie, vor trebui să muncească din greu. Nu pentru noi, ci… pentru ei, aleșii de la Centru. Vin prezidențialele, parlamentarele, europarlamentarele plus localele care asigură resursele materiale și… umane pentru următorii zeci de ani. V-am dat, acum să vă văd!

Cum motivează îngerii noștri păzitori, aleșii noștri, întârzierea unei decizii? Pe lângă altele, bizare, minciuni sfruntate, au găsit una plauzibilă. Până nu se ia o decizie cu privire la Bugetul Național pentru anul 2023 nu se pot emite hotărâri concrete privitoare la pensii și salarii. Din nou… băieții ăștia deștepți ne iau de proști. Păi, măi, copiii lu tata, există deja o lege care vă obligă să construiți în așa fel Bugetul încât de la 1 ianuarie al fiecărui an să măriți pensiile și salariile cu procentul de inflație din anul anterior. Voi nu trebuie decât să știți și să aplicați o lege și o regulă de trei simple. Așa cum, la fel de simplu, o… aplicați pentru yesmanii voștri „teritoriali” de la… 1 noiembrie, în mare grabă.

Și apropo, sunteți obligați să țineți cont de inflația din anul anterior iar anul anterior lui 2023 (1 ianuarie) este 2022. Și nu mai aveți nevoie de nicio aprobare de la UE, căci la o creștere de 16% a pensiilor ne încadrăm în procentul de 9,4% din PIB, prevăzut în PNRR. Acum suntem pe la 8,3%, cu tot cu… speciale. Care „speciale” ar trebui scoase din socotelile astea până când le veți scoate definitiv.

spot_img

Mihai SPRÎNCEANĂ

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Cum motivează îngerii noștri păzitori, aleșii noștri, întârzierea unei decizii?

    Motivează prin bune intenții:

    **Link-urile nu sunt permise!**

    însă mai întâi pentru ”câini” și dacă mai rămâne iarbă …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei