7.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

Nedelcea îi cere explicații lui Dunca pentru depășirea termenului de finalizare pe DJ 581, Grădinari -Secășeni!

La fel ca și în zona Rusca Teregova, pe DN 6, unde șoferii au ajuns la „performanța“ de a sta la o coadă infernală, nici conducătorii auto care tranzitează pe ruta Oravița – Reșița, nu sunt mai fericiți, autoturismele fiind puse la grea încercare de lucrările executate pe porțiunea Secășeni – Grădinari.

Termenul inițial de finalizare al proiectului de reabilitare a tronsonului Secășeni – Grădinari, în valoare de peste 20 de milioane de lei, a fost depășit, dacă ne raportăm la data de 31 mai 2021, inserată în documentație la momentul la care proiectul a fost depus.

În ședința ordinară a Consiliului Județean de astăzi, consilierul Flavius Nedelcea a solicitat o informare scrisă din partea președintelui Romeo Dunca, privind depășirea termenului antamat în contractul de execuție pentru această lucrare de peste 8 kilometri. „Această lucrare ar fi trebuit finalizată pe 31 mai 2021. Bănuiesc că există motivare în acest sens și o solicitare a constructorului de amânare a finalizării execuției, de la finalul lui mai, pentru luna a noua și din luna septembrie pentru 31 decembrie. Am dori să aflăm motivul care a stat la baza acestor întârzieri. Dacă ei au depus solicitarea la Electrica abia în 30.05.2021 e normal că au primit cu întârziere răspuns.

spot_img

Dunca a dorit să lămurească printr-o comunicare verbală nedumerirea exprimată de consilierul PRO România, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Flavius Nedelcea, în fața forului aleșilor județeni. Depășirea termenului la care ar fi trebuit finalizate lucrările vine ca urmare a numeroaselor contestații la licitație și a noilor licitații organizate, fapt care a blocat începerea efectivă a implementării proiectului.

„Trebuie să țineți cont că lucrările sunt avansate, dar au fost două probleme întâmpinate cu podurile și avizele de la Apele Române și stâlpii de la Ticvaniu Mare care trebuiau demontați și a necesitat implicarea din partea Electrica. 31.05 ar fi fost termenul de finalizare dacă licitațiile nu ar fi fost contestate pe tronsonul Grădinari – Secășeni. Haideți să fiți serios! Păi acum nu știți? Dumneavoastră ați știut că în mandatul dumneavoastră ar fi trebuit semnat ordinul de începere a lucrărilor. Am dat ordin de începere a lucrărilor în martie sau aprilie, asta pentru că în mandatul dumneavoastră ar fi trebuit să dați ordinul de începere în timp. Cum să termine oamenii în două luni această lucrare? Sunteți chiar neserios! Dumneavoastră vă faceți pe lucru! Uitați-vă în agenda dumneavoastră vă faceți de lucru și o să vedeți că nu ați dat avizul de începere a lucrării“, a tunat Dunca.

Legat de situația care scoate din sărite orice conducător auto care dorește să ajungă de la Caransebeș la Herculane și viceversa, președintelui Dunca i s-a solicitat de către consilierul Nedelcea să notifice Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara cu privire la modul de lucru defectuos al execuției acestui pod. După cum afirmă consilierul județean Mihai Bona, în trei zile de lucru constructorul acestui pod a montat doar niște etriere.

„Ce betoane să se întărească la această lucrare? În trei zile de-abia au pus niște etriere la acest pod! Nu se poate să se stea 5 ore în coloană la semaforizarea acestui pod. Sâmbătă seara ne-am întors din drum și am luat-o pe ruta ocolitoare pe Megica (Mehadica) – Luncavița, nu pot să vă spun în ce condiții groaznice am circulat între Megica și Luncavița “, s-a arătat dezamăgit de ritmul lucrării de la podul din apropierea Teregovei, consilierul județean Mihai Bona.

Dunca a transmis că a discutat subiectul cu reprezentanții CNADR-ului dar va formula o adresă scrisă către DRDP pe tema întârzierii finalizării acestui pod și mai ales a situației create pe DN 6.

Totodată, consilierul județean Flavius Nedelcea, cel care i-a transmis președintelui Dunca faptul că în continuare nu și-a prezentat public CV-ul, a dorit să fie informat în scris care a fost activitatea consilierului personal de la Cabinetul Președintelui și care au fost în detaliu activitățile punctate de persoana angajată în cadrul instituției de la 1 ianuarie și până la 31 august 2021. Nedelcea nu a dorit să nominalizeze persoana pentru a cărei activitate a cerut detalii, dar bănuim că aceasta ar putea fi Luminița Jivan, fost deputat în mandatul 2016 – 2020 și actual colaborator al președintelui CJ Romeo Dunca.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. dunca minte , aceasta licitație nu a fost contestata, la aceasta achizitie s-a înscris și a licitat o singura asociere de firme , deci……

  2. Sunt investitii mari prevazute in judet. Este in licitatie autostrada intre Craiova si Lugoj. Se pregateste gaz metan pentru multe localitati. Mai sunt zone turistice pe Semenic si Muntele Mic. Au fost mai de curand si microhidrocentrale. Sunt deja centrale eoliene si vor mai fi facute. Aeroportul Caransebes este declarat ca se va moderniza si extinde. CFR vrea sa modernizeze linia de la Bucuresti la Timisoara. Spitalele se extind si se doteaza cu chestii moderne. Multe Universitati din tara sunt interesate sa infiinteze sectii in Resita si nu numai. Agroturismul a fost deja implementat prin PHARE si apoi POS si prin alte programe de finantare. Mai departe: canalizari, alimentari cu apa, asfaltari in sate si orase, centuri ocolitoare, camine culturale, terenuri de sport, muzee, dispensare si multe altele. Daca toate planurile se vor realiza, Carasul va fi mai tare decat Olanda. Abia astept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei