19.7 C
Reșița
sâmbătă, 19 aprilie 25

Nelu Popa a strâns gunoaiele de pe domeniul public, cot la cot cu elevii de la Traian Lalescu!

În municipiul de pe Bârzava a început campania de ecologizare „Reșița curată”, devenită o acțiune tradițională anuală, odată cu preluarea de către Ioan Popa a frâielor administrației municipale. Prima acțiune din 2025 este ecologizarea intrărilor orașului cu sprijinul elevilor de la liceele și școlile din Reșița, al profesorilor și al angajaților primăriei.

Peste 200 de elevi de la cele șapte licee și colegii din Reșița, împreună cu cadrele lor didactice, între care l-am remarcat pe mereu disponibilul, jovialul voluntar și profesor Ovidiu Bădescu, au răspuns apelului Primăriei Reșița de a participa la o primă acțiune de ecologizare, parte a campaniei „Reșița curată”, care a fost lansată de municipalitate încă de acum nouă ani.

Grupurile de elevi au fost împărțite în cinci echipe, fiecare fiind responsabilă de curățarea unor segmente de drum între Reșița și localitățile învecinate: Lupac, Soceni, Văliug, Carașova și Bocșa. La acest eveniment a fost prezent, ca în fiecare an, și primarul Ioan Popa, edilul alăturându-se echipei de la Colegiul Național Traian Lalescu, echipă care s-a ocupat de ecologizarea drumului dintre Reșița și Lupac.

Acțiunea de astăzi nu este doar despre curățarea periferiei Reșiței, ci despre transmiterea unui mesaj de conștientizare către cetățenii municipiului nostru, cu ajutorul acestor copii minunați. Mesajul este ca semenii noștri să nu mai arunce gunoaie, o apă, un suc, pe geam, ci să le păstrăm până găsim un coș de gunoi sau ajungem acasă, pentru a păstra orașul și împrejurimile curate.

Este o încercare de a păstra Reșița și împrejurimile orașului curate”, a declarat Ioan Popa, cel care a pus mâna la treabă, oferind un exemplu pozitiv de urmat pentru tânăra generație.

Tinerii liceeni au subliniat importanța conștientizării rolului fiecărui cetățean în menținerea unui oraș Reșița curat și atractiv. „Fiecare persoană poate contribui, prin gesturi simple, dar semnificative, cum ar fi să nu aruncăm gunoaiele pe jos, reciclarea corectă sau implicarea în acțiuni de curățenie“, a transmis unul dintre liceeni de la Colegiul Traian Lalescu din Reșița.

La unison, tinerii voluntari au accentuat faptul că doar prin colaborarea întregii comunități Reșițase se poate transforma într-un loc mai curat, mai plăcut și mai primitor pentru toți.

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei