14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Nevoile comunei Cornereva, mai mari decât posibilitățile guvernamentale

Alimentare cu apă, canalizare, asfaltare de drumuri în interiorul celei mai întinse localități din România, toate acestea sunt proiecte aflate în diferite faze de execuție, nu doar dorințe ale administrației locale din Cornereva.

Și pentru că viitorul trebuie să sune bine, Nicolae Novăcescu, edilul comunei, împreună cu echipa formată la Primărie, a depus spre finanțare prin programul Anghel Saligny, alte trei proiecte care vizează drumurile comunale.

Primele două vizează asfaltarea mai multor tronsoane de drum care cumulate depășesc 16 km, a căror valoare este de 13, respectiv 17 milioane de lei. Cel de-al treilea este mult mai mare, atât ca valoare cât și ca dimensiune a lucrărilor.

spot_img

Acest proiect are o valoare de peste 100 de milioane de lei, mai exact 102 milioane de lei și vizează modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de 30 de km. Este vorba de drumuri în intravilanul comunei, dar și drumuri de legătură între Cornereva și principalele sate aparținătoare. Avem o comună foarte întinsă; este localitatea cu cea mai mare suprafață din România și execuția acestor drumuri este esențială atât pentru locuitori cât și pentru economia localității“, a declarat pentru Reper24, primarul Nicolae Novăcescu.

Edilul a făcut referire și la celebrul DJ 608, drum aflat în administrarea Consiliului Județean Caraș-Severin, ce face legătura între Plugova și Teregova prin interiorul comunei Cornereva:

Desigur cei de la Drumuri Județene știu mai multe, dar din ceea ce pot observa zi de zi, se lucrează și se lucrează „tare“. Lucrurile se mișcă atât pe tronsonul Plugova – Globu Rău, cât și pe partea cealaltă dinspre Teregova. Se frezează carosabilul vechi, se face pregătire pentru asfaltare, se refac podețele. Dacă o țin în același ritm, eu cred că se încadrează în grafic“, a mai precizat Nicolae Novăcescu, primarul comunei Cornereva.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei