fbpx
2.3 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Testare mixtă pentru elevii din Caraș-Severin

Din această săptămână elevii din România sunt obligați să se testeze, acasă sau la școală, în funcție de hotărârea Consiliilor de administrație. În Caraș-Severin, din cele 403 unități de învățământ, 394 au decis ca elevii să fie testați acasă sub supravegherea părinților, în 4 unități educative, testarea se va face la școală, iar în 5 sistemul este mixt, la școală sau acasă.

Pentru testarea în școală au optat: Centrul școlar de educație incluzivă „Christiana“ din Bocșa, Școala profesională specială Bocșa, grădinița Sf. Ursula din Caransebeș și Liceul tehnologic Max Ausnit din Caransebeș.

Testarea în sistem mixt (acasă ori la școală) se face în: școala gimnazială Petroșnița, Seminarul teologic Ortodox Ion Popasu Caransebeș, grădinița cu program prelungit Licuricii din Moldova Nouă, centrul școlar de educație incluzivă Aurora din Reșița și Școala profesională specială Reșița.

„După centralizarea rezultatelor din prima zi de testare gratuită, la nivel național au fost depistate 86 de cazuri pozitive care au făcut ulterior test PCR pentru confirmarea infectării. La nivelul județului Caraș-Severin nu a fost înregistrată nici un test pozitiv.

Joi elevii vor prezenta rezultatele celei de a doua testări din această săptămână, iar vineri vor fi distribuite testele necesare pentru săptămâna viitoare”, a declarat profesor Ion Chiosa – purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

Sursă foto: edupedu.ro

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. A-ți transformat copiii și puritatea lor în cea mai mare jegoșenie, testare ca la animale, animalelor!Neonazism în stare pură. Ce mai urmează, să îi electrocutati în numele zeului Cacovid și al slugilor lui?Sunteți niște canalii, slugilor Bruxellului!Demonizarea României a luat o amploare ieșită din comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei