fbpx
18.5 C
Reșița
duminică, 19 mai 24

28 de milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Caraș-Severin!

28 de milioane de euro vor fi alocați județului Caraș-Severin pentru dezvoltarea turismului prin Programul Operațional Regional 2021-2027, anunță președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. „Este o recunoaștere a potențialului turistic al județului”, susține Dunca, o bună parte a sumei urmând să fie folosită pentru realizarea domeniului schiabil Semenic.

În următorul ciclu de finanțare europeană vor intra în Regiunea de Vest pentru proiectele dedicate turismului, 70 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei mergând către județele Caraș-Severin și Hunedoara: 28 de milioane de euro, respectiv 17,72 milioane de euro. Pentru județele Arad și Timiș sunt rezervate 12,62, respectiv 12,2 milioane de euro.

Alocarea de 28.000.000 euro către Caraș-Severin reprezintă o reușită importantă a negocierilor de luna trecută. Totodată și o dovadă de conlucrare, înțelegere și rațiune între cei patru președinți de CJ – Arad, Caraș-Severin, Timiș și Hunedoara, iar mai apoi o recunoaștere a potențialului turistic al județului nostru.

Herculane, Anina, Clisura Dunării, zona Cheile Nerei și multe alte destinații turistice se vor regăsi ca beneficiare de proiecte finanțate în parte din acești bani. Zona înaltă a Banatului Montan va fi modelată și utilată cu instalații noi de transport pe cablu. Semenicul și Valiugul vor fi principalele beneficiare ale fondurilor datorită proiectului matur și implementat deja în parte în noua zonă schiabilă realizată în cursul acestui an. Cu atât mai mult cu cât cealaltă zonă schiabilă de la Muntele Mic va rămâne încă mult timp blocată datorită proceselor aflate pe rol”, explică Romeo Dunca.

Conform președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, alocarea de fonduri substanțiale reprezintă însă doar o parte a reușitei dezvoltării turismului, iar interesul crescut pentru o anumită zonă turistică poate duce la compromiterea ei. Îndeosebi, în acele zone unde dezvoltarea a avut loc haotic, fără reguli stricte de urbanism.

Pentru a preîntîmpina astfel de pericole și a pregăti o dezvoltare armonioasă, civilizată și estetică, în primul rând, a stațiunilor montane care urmează a beneficia de investiții în turism, am pregătit, alături de Biroul de Urbanism al CJ și al Primăriei Reșița un set de măsuri și reguli ce vor urma a se implementa cât de curând. Ele au fost puse deja pe pagina oficială a Consiliului Județean și asteaptăm sugestii din partea celor interesați, sugestii care vor fi analizate în perioada de transparență”, mai precizează președintele CJ Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. „Semenicul și Valiugul vor fi principalele beneficiare ale fondurilor datorită proiectului matur și implementat deja în parte în noua zonă schiabilă realizată în cursul acestui an.”

    Oare de ce Semenicul si Valiugul sunt in fruntea listei beneficiarilor ? Sa fie oare din cauza faptului ca cei doi mosieri sefi ai judetului au pensiuni / vile in zonele respective ? Poate ne lamureste redactia in perioada urmatoare cu privire la aceste aspecte. De asemenea ar fi interesant de aflat de ce mosierul sef de la CJ nu doreste sa demoleze palatul construit pe Muntele Mic, cu toate ca exista hotarare judecatoreasca.

  2. Firma familiei Dunca ce are de castigat din aceste investitii? La ce mai avem „magistrati” platiti regeste daca un astfel de inept ne vinde viitorul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei