14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Ion Mocioalcă: „PSD face tot ce se poate pentru a limita efectele nocive ale lipsei de îngrășăminte”!

Ministerul Agriculturii este pregătit să vină în sprijinul fermierilor în criza îngrășămintelor, afirmă senatorul cărășean Ion Mocioalcă, iar acum cu ministru social democrat la acest minister, Partidul Social Democrat face tot ce se poate pentru a limita efectele nocive ale lipsei de îngrășăminte.

Problema care a dus la închiderea combinatului de la Azomureș, respectiv imposibilitatea aprovizionării cu gaze din cauza scumpirilor, nu ține de Ministerul Agriculturii, ci de Ministerul Energiei – care ar fi trebuit să pregătească încă de acum câteva luni, de la declanșarea crizei energetice, soluții pentru acești mari consumatori”, declară senatorul PSD, Ion Mocioalcă.

Parlamentarul social-democrat mai susține că Ministerul Agriculturii a anunțat că este pregătit să vină în sprijinul fermierilor și o echipă de specialiști lucrează la elaborarea unor soluții de urgență, menite să asigure necesarul pentru înființarea și întreținerea culturilor agricole în următoarea perioadă.

spot_img

Ministrul Adrian Chesnoiu a cerut deja revocarea deciziei care a suspendat, în plină criză, activitatea comisiei interministeriale care aviza omologarea îngrășămintelor în România. Reluarea activității comisiei va da posibilitatea fermierilor să aibă acces pe piață la o gamă cât mai variată de fertilizanți și va debloca importurile pentru produsele avizate”, precizează senatorul Ion Mocioalcă.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei