24.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

„La proiecte stăm bine; să vedem finanțarea“ – afirmă primarul comunei Berliște

Cu multe proiecte aflate în diferite faze de execuție, administrația locală din comuna Berliște vrea să schimbe fața localităților componente: asfaltare de drumuri, reparații la unitățile de învățământ ori la căminele culturale, rețele de apă și canalizare.

Edilul Nicolae Orăvicean a atras atât bani europeni cât și guvernamentali și nu a ratat nicio sursă de finanțare, chiar dacă acest lucru înseamnă multă muncă și bătaie de cap. Mai nou a depus patru proiecte pe Anghel Saligny, chiar dacă e conștient că finanțarea va fi dificilă:

„Doar patru, deși nevoile sunt mai mari. Nici nu știu dacă se va mai finanța ceva din câte am auzit, iar comunele cu o populație de sub 2.000 de locuitori, ca a noastră, se pare că vor rămâne din nou de căruță“, a afirmat Nicolae Orăvicean.

spot_img

Dacă unul dintre acestea prevede alimentarea cu apă și rețeau da canalizare în cele două Rusove, celelalte au altă destinație: „Trotuarele și accesul la locuințe este un alt proiect mai amplu. L-am depus pentru că în cele 5 localități componente ale comunei Berliște nu sunt trotuare cam la jumătate din locuințe, iar acolo unde există sunt deteriorate mare parte dintre ele. În felul acesta decongestionăm carosabilul, pentru că se circulă acum pe drumul mare. E o chestiune de civilizație și de creștere a calității vieții“, a explicat edilul.

„Am mai depus un proiect ce prevede modernizarea de străzi și drumuri comunale. Avem asfaltate cam 85% din străzile din intravilan. Au mai rămas cam una, două străzi în fiecare localitate, pe care le-am prins în același proiect cu drumurile comunale. Mai avem un proiect de infrastructură ce prevede reabilitarea a două poduri peste râul Vicinic în satele Rusova Nouă și Rusova Veche. La proiecte stăm bine; să vedem finanțarea“, a mai declarat pentru Reper24, primarul comunei Berliște, Nicolae Orăvicean.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei