fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Nicolae Novăcescu, Cornereva: „Pe noi drumurile ne afectează cel mai tare“

După mai multe amânări, rezilieri de contracte și întârzieri în derularea proiectului, edilul din Cornereva, Nicolae Novăcescu este optimist în ceea ce privește reluarea lucrărilor de asfaltare a unor drumuri din comună.

„Avem promisiuni că vom relua și aceste lucrări de asfaltare. S-a găsit o soluție și, în curând, vom relua activitatea pe acest proiect. Pe noi drumurile ne afectează cel mai tare, dar sunt optimist că vom reuși să le finalizăm. Din fericire, lucrările de asfaltare nu se suprapun cu cele pe care mai avem de lucru la alimentarea cu apă și la canalizare“, a precizat, pentru Reper24,  primarul Novăcescu.

Alte două proiecte depuse de administrația locală din Cornereva și-au găsit într-un final rezolvarea.

„Zilele acestea am semnat cu constructorul, după finalizarea licitației, două proiecte depuse mai demult. Este vorba de reabilitarea și modernizarea școlii cu clasele 1-4 din Zănogi, un sat aparținător al comunei Cornereva și reabilitarea și modernizarea dispensarului uman din comună. Clădirea există și pe vremuri a fost o secție externă a spitalului din Caransebeș. Acum funcționează în interiorul ei atât cabinetul medicului de familie, cât și centrul de permanență“, a explicat edilul.

Lucrările la cele două obiective, finanțate prin PNDL, vor începe în acest an și edilul speră ca în primăvara anului viitor ambele vor fi finalizate.

 

Dan AGACHE

2 COMENTARII

 1. De fapt primarul e cel care afectează cel mai tare comuna.
  Nu degeaba a ajuns pe youtube cum stă la cafele și țigări prin baruri, în loc să fie la primărie.

 2. Nicolaie Novăcescu primarul care face minuni dar nu a reușit să finalizeze nici un proiect ,se pricepe de minune să dea vina pe constructori declarând ,,Pe noi drumurile ne afectează cel mai tare”
  Adevărul este altul ,,Pe noi cel mai tare ne afectează lipsa adevărului,dezinformarea ,dezinteresul față de cum se cheltuie banul public și respectul fată de locuitorii Com.Cornereva.
  Firmele care au fost selectate ptr.lucrările de asfaltare au fost selectate cu acordul nemijlocit al primarului ,atribuind lucrările prin achiziție directă ,pe bază de oferte ,procedură simplificată . Îl rugăm pe marele primar să ne lămurească de ce nu a atribuit lucrările prin licitați PUBLICĂ?
  Pentru cele două lucrări :Reabilitare și modernizate școală fenerală Zănogi și Reabilitare și modernizare Dispensar uman au fost semnate contracte de atribuire a lucrărilor tot prin atribuire directă,procedură simplificată:
  -Modernizare Școala Zănogi contract semnat în 16 Decembrie 2019 ,PNDL 2 -atribuită către Avalis 2002 SRL Oțelu-Roșu
  -Modernizare Spital contract semnat 13 ian. 2020 ,PNDL 2,atribuită către Avalis 2002 SRL Oțelu-Roșu
  Cred că ar fi important ca edilul să explice presei și locuitorilor din Cornereva de ce cele două lucrări nu au fost demarate și de ce au fost licitate de către altă firmă?
  Aceste aspecte ar trebui lămurite tranșant de către dumneavoastră presa,Reper 24
  Mulțumim ptr.înțelegere și implicare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei