18.7 C
Reșița
vineri, 06 august 21

Noul update de firmware al consolei PlayStation 5 include și îmbunătățiri ale performanței

 

Compania Sony a vândut deja peste7.8 milioane de console PlayStation 5 și speră să vândă încă 14.8 milioane în următoarele 12 luni. Cu toate acestea, se pare că stocul pentru această consolă va fi limitat până în 2022. Există o cerere foarte mare pentru PlayStation 5, însă criza semiconductorilor la nivel global a făcut ca producția să fie limitată, iar ca PS5 să fie dificil de găsit în magazine. La începutul anului, Sony spera să poată relua producția și să asigure stoc constant pe la mijlocul acestui an, însă acest lucru pare aproape imposibil.

Cererea foarte mare pentru PlayStation 5 nu este cauzată doar de pandemia care a forțat consumatorii să caute divertisment acasă. De asemenea, deși stocul a fost limitat, PlayStation 5 a reușit să depășească PlayStation 4 în vânzări la momentul lansării. Și rivalii Nintento și Microsoft suferă din cauza crizei de semiconductori.

spot_img

Noul update de firmware

Pentru cei ce sunt norocoșii deținători a unei console PlayStation 5, pare că un update de firmware a fost pregătit. Acesta îmbunătăți performanța și stabilitatea pentru controller-ul Dual Sense. Update-ul 21.01-03.20.00 se adresează și problemelor care restricționează funcționalitatea anumitor ecrane, când cititorul de ecran este activat.

Au mai fost rezolvate și alte probleme ce includ jocurile asunse pe PlayStation 4, dar nu și pe PlayStation 5. De asemenea, copierea jocurilor de pe un spațiu de stocare extern, precum un HDD sau un SSD, prin USB, în spațiul de stocare inter al lui PlayStation 5 este mai stabilă acum, ceea ce ar trebui să îi facă pe utilizatorii cu colecții mari de jocuri video un pic mai fericiți.

În trecut, Sony a mai lansat două update-uri de firmware. Versiunea 21.01-03.10.00 a fost o actualizare menită să îmbunătățească performanța sistemului. Versiunea 21.01-03.00.00 a fost, în schimb, mult mai complexă. Această primă actualizare a făcut capabilă stocarea jocurilor pentru PlayStation 5 într-un spațiu de stocare extern cu conectivitate USB. Copierea jocurilor în memoria internă de pe un HDD sau SSD este mult mai rapidă decât să descarci din nou jocul. Tot acest update a făcut posibilă experiența de joc cu utilizatori de PlayStation 4. Prin Share Play îți poți invita prietenii de pe PS 4 să te privească cum te joci sau chiar să le dai control lor. A fost adăugată o fucție de zoom pentru a mări ceea ce ai pe ecran. O altă funcție adăugată a fost ”Diable Game Chat Audio” în panoul de control sub setările de sunet. Dacă această funcție este pornită, vocea ta nu va fi auzită și nu vei auzi nici alți jucători. De asemenea, au fost adăugate mai multe funcționalități ale butoanelor în timpul jocului și a fost făcută mai ușoară posibilitatea de a împărtăși momentele favorite din jocuri cu prietenii tăi. Alte îmbunătățiri țin de jocuri și selectarea lor, setarea regiunii, recunoașterea mai multor tipuri de emoji, trofee și multe altele.

Sony recomandă actualizarea consolelor PlayStation 5 de fiecare dată, la ultima versiunea a sistemului, pentru a avea parte de cea mai bună experiență de joc. Poți găsi tot ce trebuie să știi despre cel mai recent update, inclusiv codul acestuia și ceea ce a fost îmbunătățit, pe site-ul oficial al PlayStation. De asemenea, poți vedea ghidul online al utilizatorului în menul de setări a consolei PlayStation 5.

Impactul pandemiei nu s-a resimțit doar asupra producției de console, ci și asupra jocurilor video. Multe nume importante de jocuri video care ar fi trebuit să fie lansate sunt amânate. Printre acestea se numără: God of War 2, Deathloop, Lego Star Wars: The Skywalker Saga, Back 4 Blood, Gotham Knights, New Need for Speed, Gran Turismo 7, Prince of Persia: The Sands of Time Remake, The Lord of the Rings: Gollum, Hogwarts Legacy și multe alte nume. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în acest an și putem doar spera că 2020 va fi un an mai bun pentru industria jocurilor video.

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei