fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

Lucrări edilitare, pe raza orașului Anina! Angajații Primăriei, la muncă

 

La Anina s-au derulat în ultimele luni numeroase lucrări edilitare, de la plantări de copaci, la refacerea acoperișului pieței agroalimentare din oraș. Pe de altă parte, a fost finalizat proiectul de reabilitare al unui bloc de pe strada Uzinei, proiect finanțat din fonduri europene și au reînceput lucrările derulate de Aquacaraș pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare.

Administratorul orașului Anina, Dani Vlad, a trecut în revistă lucrările derulate în ultimele luni pe raza orașului: „La cimitirul din cartierul Steierdorf  este în curs de reabilitare capela la de intrare. Tot acolo, s-a realizat iluminatul pe aleea principală din cimitir. Se lucrează și la parcul de copii din zona centrală, unde se lipesc la loc bucățile de tartan care au fost desprinse, s-au vopsit gardurile și echipamentele de joacă. În Piața agroalimentară s-a refăcut acoperișul și s-a redeschis toaleta publică. De altfel, o toaletă publică a fost amenajată și în parcul din Steierdorf.

În ultimele luni, au fost plantați în jur de 200 de copaci pe raza orașului, inclusiv în parcul din Steierdorf. De asemenea, a fost curățată vegetația de pe marginea drumurilor. Pe strada Vasile Alecsandri s-au făcut 10 racorduri de canalizare care nu erau, iar la capela nouă de la cimitirul Sigismund, realizată în cursul anului trecut, a fost amplasată o copertină la terasa din fața intrării.

Toate aceste lucrări au fost realizate de angajații Primăriei. De menționat și o lucrarea care nu este a noastră, e vorba de proiectul de apă-canal al Aquacaraș. S-au apucat să lucreze, încă nu este avântul la care am vrea noi, dar totuși mișcă ceva”.

În ceea ce privește lucrările derulate în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru comunitatea marginalizată cu populație aparținând minorității rome din Anina, județul Caraș-Severin”, derulat de Primăria Anina pe fonduri europene și care vizau reabilitare unui bloc de pe strada Uzinei, acestea au ajuns la final. Printre lucrările derulate acolo se numără: instalarea de geamuri și uși noi la toate apartamentele, construirea de coșuri de fum, realizarea instalațiilor de apă și canalizare, precum și a instalației electrice, refacerea acoperișului.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei