fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Nu ce uita în sus!

Din sinergia faptelor și dorința de a face o potreauă bănățană spectrului politic din anul 2021, m-am gândit să vă propun să ne uităm pe din lături, ba în stânga, ba în dreapta, că în final tot înainte parcă era mai bine.

Și uitându-mă în dreapta, vedem pe neostoitul Romeo care se chinuie la firul ierbii, acolo unde parchează elicopterul, cel care e mereu în căutarea echipei câștigătoare, dar are ghinion cu Nea Firu care e cu ochii pe el day by day. Are în schimb proiecte grandioase, Dumnezeu să-i țină năravu’ și să-i dea putere să-l prindă și execuția lor.

Așa cum vă spuneam nu vă uitați în sus, înspre Văliug, că vedeți pârtia lui Tăiețelu, pe care vin de-a dura proiectele, ski pass-ul și europenii și se-mburdă în tramvaiul turcesc/De la Muncitoresc/Să trăiesc.

spot_img

Cu toate astea, centura, nu cea neagră, ci a Țerovei am auzit că va fi finalizată doar după rezolvarea integralei Lebesgue-Radon de către inginerul Popa, din romanul „O carte pierdută“.

Grijă pe dreapta că s-a rupt digu’ la Dalboșeț și Hadrian Popescu a venit pe valu’ 4 Președinte (H)aga la Aquacaraș. Văzând ce bine stau cifrele sub conducerea lui Don Felipe, de emoții și de ciudă, cascada Bigăr a luat-o la vale și vrea să-i facă loc lui Românu, să se joacă și el la robinetu’ european pe ISPA 2.

Primarul fotbalist, Brian Filimon, acest Messi al Văii Bârzavei, a demonstrat și-n anul de grație că știe brâu și pe dreapta și pe coantră. Lucru pe care a-ncercat să-l „prindă“ și Costel Ursu, dar s-a-mpiedicat în brăcinari.

Tot pe dreapta, dar pe malul stâng al Dunării, nea Ion a lu Chisăliță vrea s-o pună de-un bairam cu turcii și s-aducă vreo 700 de locuri de muncă pentru reluarea activității la defuncta Moldomin.

Din dreapta spate (mă scuzați) deschide USA Cîțu, cu fes de Meș Crăciun, recitând din Rocky Balboa, „freacă-mă că mor ca mâne“.

Dacă tot nu mă uit în sus, atunci hai s-o dau pe stânga și-l văd pe Nelu Mocioalcă jalonând pe eșicherul politic și trecând victorios linia de sosire, cu Dragomir la Prefectură și cu Ciurel la Inspectoratul Școlar, sub privirile profului Benga, fin observator delegat pe lângă Parcul Siderurgistului, seara între 16:00 și 18:00.

Tot din stânga vine și Mirel Patriciu care te cară cu trocariciu, pe Insula Paradisului, la Târgul de Crăciun/Fii mai bun. Bocșa nu crede în lacrimi.

Regele deșeurilor din Dealu Lupacului, Luca Mălăiescu a abdicat în glorie și a provocat pe lângă isterie și miros pestilențial, înscăunarea lui Rof-of-of măi, măi, acest colț de rai al administrației de la Calina – Na-Na.

Lăiță s-a liniștit de sărbători, după ce l-a colindat Paula Seling acasă la Marga și la anul care vine o să fie și mai bine.

Hai vă las că trec și sărbătorile astea și mă duc să mai consum ceva de prin tradiționalele hypermarketuri, că anul ăsta cât a fost șef la Protecția Consumatorilor Claude Dolot am văzut că a făcut rânduială prin țară, a aprins lumina de BlackFriday și-acu regretă lumea că l-au zogonit. Ne supunem stăpânilor, rămânem tot sclavi pe plantație, mama ei de suveranitate și democrație.

De urat am mai ura și-n stânga, și-n dreapta dar de-acu vom aștepta să vedem ce-o mai urma. Aho aho copii și frați, un lucru e clar: nu vă uitați în sus, că vă intră praf în ochi și faceți pietre la rinichi.

An nou fericit și sama la valu 5!

Sergiu TABAN

Acest text este un pamflet și vă îndemnăm să-l tratați ca atare!

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei