fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

„Nu se închid școlile la iarnă“, dă asigurări Ministrul Educației

Din cauza creșterii aberante a tarifului la energie electrică și a costurilor cu încălzirea tot mai multe voci din cadrul unităților de învățământ și a administrațiilor locale au propus reducerea temperaturii în școli sau trecerea în online pentru perioada sezonului rece.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a convocat astăzi inspectorii școlari din toate județele pentru a pune la punct strategia pentru sezonul rece. Cîmpeanu dă asigurări că toate școlile vor funcționa, iar dacă vor avea probleme cu plata facturilor la energie, atunci Guvernul va asigura plata diferențelor de preț.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile. Proiectul Legii educaţiei prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României” , a precizat Sorin Cîmpeanu.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. ”Cîmpeanu dă asigurări că toate școlile vor funcționa, iar dacă vor avea probleme cu plata facturilor la energie, atunci Guvernul va asigura plata diferențelor de preț.”

    Mda …
    Observ că după ”dăruire” de asigurări (în sarcina guvernului) a demisionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei