5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

O nouă declarație politică a deputatului Romulus-Marius Damian: Guvernul Cîțu, total nepregătit pentru valul 4

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Romulus-Marius Damian a citit astăzi, în plenul Camerei Deputaților, o nouă declarație politică cu titlul „Guvernul Cîțu, total nepregătit pentru valul 4“, în care critică măsurile adoptate de executiv pentru prevenirea și ținerea sub control a îmbolnăvirilor în acest nou val al virusului:

Deși am trecut prin 3 valuri pandemice, iată că și cel de-al 4-lea val i-a găsit tot nepregătiți pe guvernanți, deși românii sperau ca măcar în cel de-al doilea an de pandemie să poată beneficia de o îngrijire corespunzătoare, mai ales când acest val a fost anunțat încă din timpul verii când nu aveam nici un caz confirmat cu Covid!

Până la data de 13 septembrie, în unitățile sanitare de profil numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 5.288, dintre care 162 de minori. 633 de persoane sunt internate la ATI, dintre care 10 minori.

spot_img

Avem deja 4.000 de cazuri noi în 24 de ore. Specialiștii spun că la începutul lunii octombrie va fi plin vârf pandemic. Oare ce o să ne facem atunci, când locurile la ATI sunt ocupate de pe acum, iar medicii sunt nevoiți să intubeze bolnavii pe holurile spitalelor. Bolnavii cronici, cei mai predispuși îmbolnăvirii sunt uitați din nou, aflându-ne printre singurele țări care nu avem sisteme speciale de tratare a bolnavilor cronici!

S-au deschis școlile și deși spuneau că o să înceapă campania de vaccinare încă din prima zi de școală, aflăm că se amână și aceasta din cauza faptului că nu au fost identificate spații necesare vaccinării, deși acestea trebuiau pregătite cu mult înainte de deschiderea școlilor!

Ne întrebăm de ce refuză populația vaccinarea. Poate pentru că Guvernul Cîțu a fost incapabil să informeze corect populația, să amenajeze corespunzător spațiile destinate vaccinării, să deschidă centre medicale în școli, să testeze gratuit populația, să le ofere oamenilor siguranță și încredere astfel încât să se atingă un procentaj cât mai mare al vaccinării, așa cum s-a întâmplat în celelalte state UE!

Ne confruntăm cu situații care nu trebuiau să mai existe în momentul de față dacă Guvernul era capabil să se preocupe de viața cetățenilor și nu doar de războiul intern pentru putere, care a generat actuala criză politică! În afara faptului că aleargă după ciolan, nu mai fac altceva: lupte între Cîțu și Orban, lupte între PNL și USR-PLUS, iar românii suportă consecințele!

Domnilor guvernanți, treziți-vă la realitate și nu vă mai bateți joc de români, fiindcă în condițiile actualei pandemii, românii vor plăti cu viața din cauza incompetenței acestui Guvern“ – a concluzionat deputatul PSD de Caraș-Severin Romulus – Marius Damian, în cadrul unei declarații politici citite de la tribuna Camerei Deputaților.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei