fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

O nouă stațiune turistică de interes local la orizont: Bozovici

După mai multe încercări eșuate, administrația comunei Bozovici este tot mai aproape de a obține statutul de „Stațiune turistică de interes local”, statut care i-ar permite accesul la mai multe fonduri europene.

Inițial ni s-a respins documentația, pentru că nu am avut cele 100 de locuri de cazare necesare. Nu că nu le aveam (în pensiuni), dar nu erau acreditate. Între timp, am rezolvat această problemă și acum suntem în linie dreaptă. Mai avem câteva documente spre avizare și vom depune dosarul la Ministerul Turismului, cel care ne dă atestatul. Mai durează însă, pentru că trebuie o hotărâre de guvern în acest sens, ceea ce se va întâmpla cel mai probabil după vacanța parlamentară”, a declarat edilul comunei, Adrian Stoicu.

Statutul de „Stațiune turistică de interes local” conferă anumite avantaje pentru accesarea unor fonduri europene pentru piste de biciclete, agropensiuni sau alte activități conexe, legate de turism.

Comuna Bozovici beneficiază și de o poziționare geografică de excepție, ce include cascada Bigăr, Cheile Minișului, dar și acces spre Ochiul Bei, Cheile Nerei sau cascada Beușnița.

În plus, se mândrește cu un muzeu (poate cel mai important după cel de la Reșița – după spusele primarului)  în care se regăsesc costume populare și manuscrise foarte vechi, care urmează să fie puse în valoare odată cu finalizarea statutului acestui muzeu.

De menționat că prin obținerea acestui titlu, comuna Bozovici se va alătura altor 8 localități care sunt deja „Stațiuni turistice de interes local”, respectiv: Anina, Berzasca, Coronini, Crivaia, Mehadia, Secu, Semenic și Trei Ape.

Daniela TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei