fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

50 de milioane euro pentru un important drum turistic din Caraș-Severin! Contractul a fost semnat

Este oficial! Drumul care asigură accesul către unele dintre cele mai spectaculoase zone naturale din vestul țării, Cheile Nerei, Cascada Beușnița sau Lacul Ochiul Beiului, va fi modernizat cu fonduri europene. Contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare DJ 571 – Intersecție DN57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici (Intersecție DN 57)” a fost semnat luni de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de management pentru Programul Regional Vest.

Proiectul prevede modernizarea a 46 kilometri de drum județean, inclusiv reabilitarea a nouă poduri și a peste 200 de podețe. În plus, se va interveni asupra a 52 de stații de transport public și vor fi amenajate noi locuri de parcare. De asemenea, vor fi realizate lucrări de consolidare a structurii drumului și vor fi reparate canalele de colectare și descărcare a apelor pluviale.

Proiectul este derulat de Consiliul Județean Caraș Severin, în parteneriat cu primăriile din Moldova Nouă, Cărbunari, Ciuchici și Sasca Montană și are o valoare de aproape 50 de milioane de euro. Din această sumă, peste 48 de milioane de euro sunt bani nerambursabili.  Investiția este la faza de proiect tehnic, iar în perioada imediat următoare se va demara procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor.

Modernizarea drumului județean 571 reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii și turismului în județul Caraș-Severin. Deschidem, practic, o poartă către turismul național și internațional, pentru că investiția pe care o realizăm va facilita accesul către câteva dintre obiectivele-cheie cu care se mândrește regiunea noastră. Această investiție va aduce beneficii semnificative și comunităților locale, pentru că va contribui la creșterea economică și la crearea de noi oportunități. Suntem mândri să sprijinim un proiect de asemenea anvergură, care subliniază importanța fondurilor europene în dezvoltarea regională”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Sorin Maxim

Proiectul are o durată de realizare de 3 ani și este finanțat prin Programul Regional Vest 2021-2027, Intervenția regională 5.1.A Drumuri județene.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei