fbpx
29.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Oare cât mai costă un „prestigios premiu european“?

Nici nu i s-a uscat bine cerneala de pe hârtia de numire  în funcția de ministru al Educației, că Ligia Deca a și primit un premiu european; și nu unul oarecare, ci chiar cel pentru Viziune și Leadership, din partea „European Association for International Education (EAIE)“.

Oau… În România, Ligia Deca a fost ținta nemulțumirii profesorilor, s-a confruntat cu o grevă de mare amploare, iar noile Legi ale Educației au stârnit dezbateri foarte aprinse în societate. Oare ăsta să fie leadership-ul de succes european? Oare subfinanțarea sistemului educațional românesc? Ori procentul mare de „rateuri“ la BAC, Evaluare Națională ori Titularizare?

Poate că numărul tot mai mare de absolvenți analfabeți funcțional este un criteriu al noii ordini mondiale ce dorește desființarea elitelor, a culturii, a credinței, a națiunilor și obținerea unei mase amorfe de „mergători ascultători“?

Tare sunt curios care sunt meritele acestei doamne împinsă în prim-planul politicii românești de Iohannis, autorul moral al legilor Educației, atât de contestate de dascăli, și părinți deopotrivă? Sau încă se mai poartă articolele laudative la adresa vreunei așa-zise „personalități“ obscure, plătite (articolele) din bani publici?

Potrivit organizatorilor, decizia ca această distincție să-i fie acordată doamnei ministru a fost luată având în vedere atât demersurile întreprinse, de-a lungul carierei, pentru sistemul educațional din România și din Europa, cât și pentru realizările din domeniu, se precizează pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Ligia Deca a preluat, la 40 de ani, Ministerul Educației fără a avea nicio experiență de management în educație, direct de pe postul de consilier al președintelui Iohannis care a coordonat proiectul prezidențial România educată, proiect criticat pentru lipsa unei direcții clare de acțiune în educație. Este primul ministru al Educației care a fost președintele unei asociații studențești (ANOSR) și care nu are toate gradele de profesor sau cercetător – este lector universitar la SNSPA, unde predă Studii europene.

Și cu toate acestea este beneficiara unei recunoașteri europene pentru „Viziune și Leadership“. Pe cuvânt că nu mai pricep nimic din acest sistem întors cu susul în jos, în care non-valorile sunt ridicate pe postament, iar adevăratele minți luminate părăsesc țara definitiv, din foarte, foarte multe motive și nu neapărat financiare.

Sursă foto: Europa FM

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Cucoana asta Ligia Deca, cum i-o zice,este împinsă în față de neomarxiști. Rezultatul este un învățământ de rahat eficient pentru spălarea creierelor, populația să fie proastă, incultă, needucată, îndobitocirea în masă a popoarelor pentru a fi ținute în frâu precum dobitoacele necuvântătoare. Ești needucat, devi ușor o jucărie ascultătoare și supusă ocultei mondiale, o altă gloată de boșorogi și babe bogați ,urâți de lume și de viață, niște excremente puse în a ne reduce cu totul la tăcere, rațiune etc.Amin!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei