5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

OFICIAL: Nicolae Ciucă, nominalizat premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a decis să îl desemneze pentru funcția de premier pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă. Șeful Statului a subliniat că „această criză a durat deja prea mult” și s-a declarant bucuros că PNL-ul a venit cu o „nouă abordare”.

„Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care-i preocupă și pe români.

Această criză a durat deja prea mult, e inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile cresc. Este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit. În acest sens am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un canditat care mi-a fost propus, în persoana lui Nicolae Ciucă.

spot_img

Analizând întreaga situație, discuțiile, și trăgând concluziile, am decis să-l propun drept candidat de premier pe Nicolae Ciucă”, a precizat Klaus Iohannis.

La rândul său, noul premier desemnat a declarant că va negocia cu „toate forțele” responsabile pentru ca guvernul propus să fie aprobat în Parlament.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce un guvern poate oferi prin deciziile pe care le întreprinde.

Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât să reușim să alcătuim guvernul”, a declarat generalul în rezervă Nicolae Ciucă.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei