15.9 C
Reșița
vineri, 22 octombrie 21

Olimpicul reșițean Marius Cocioran și antrenorul Tavi Măzăran au pornit marșul spre Japonia!

Echipa României care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în perioada 23 iulie-8 august și cuprinde 100 de sportivi, 45 la feminin, 55 la masculin, în cele 17 discipline sportive.

Din rândul elitei sportului românesc, din echipa de atletism a României face parte reșițeanul Marius Cocioran, calificat pentru a treia oară consecutiv la Jocurile Olimpice, după Rio și Londra. Prin performanța sportivului antrenat de profesorul Octavian Măzăran, Cocioran se alătură singurilor sportivi reșițeni calificați de-a lungul timpului de trei ori la Jocurile Olimpice, pugilistul Francisc Vaștag și înotătoarea Luminița Dobrescu. Marius Cocioran s-a calificat în proba de 50 de km mars pe data de 2 iunie, în fața altor 60 de mărșăluitori alături de care a concurat. Tot alături de 60 de atleți calificați din întreaga lume va alerga Cocioran și la Tokyo.

În ciuda performanței extraordinare reușite de acest truditor modest al sportului românesc, autoritățile, fie că vorbim de cele din Reșița sau de la nivelul administrației județului Caraș-Severin nu au mișcat un deget pentru sportivul Marius Cocioran. Ce-i drept, sprijinul pentru sportul de performanță este apreciat de către autorități, nimic de comentat, vezi retrogradarea în Liga 3, în schimb pentru cel de înaltă performanță  …  eh, aici ne-am dat la fund. Întreb și eu pentru un prieten, când să îl sprijini pe acest grandios sportive Marius Cocioran, când îi întinzi o mână de ajutor? Atunci când își va pune adidasii în cui?

Una peste alta, antrenorul Octavian Măzăran și-a încheiat stagiile de pregătire în țară, la Buziaș și în bula sanitară de la Snagov, vreme de zece zile. „După pregătirea de la baza sportivă de la Snagov, urmează să efectuăm un stagiu de pregătire dîn orașul Matsudo din prefectura japoneză Chiba (în apropiere de Tokyo), din 17 iulie  și până în 29 iulie.  

spot_img

Suntem onorați de invitația organizatorilor la această tabără de pregătire, le mulțumim pentru invitație și de-abia așteptăm să le fim oaspeți. Va urma alăturarea echipei Team Romania în satul olimpic, unde vom sta în perioada 29 – 31 iulie, urmând ca în data de 31 iulie să plecăm pe insula Hokkaido – în orașul Sapporo unde vor avea loc probele de marș și de maraton de la JO

Consursul la care va lua startul Marius va avea loc în data de 6 august, la ora 5:30 dimineața unde sperăm ca sportivul nostru reșițean și cărășean să concureze cu mare încredere și să-i facă mândri pe reșițeni și pe cetățenii județului Caraș-Severin cu rezultatul obținut. Din punct de vedere sportiv, ne dorim cel puțin realizarea unui nou record național, ținând cont de faptul că Marius Cocioran deține cele mai recente recorduri naționale, obținute în calificările pentru JO de la Londra, în timpul JO Londra, al treilea record național la Jocurile Olimpice de la Rio și ultimul la concursul de la Podebrady din Cehia.

Marius Cocioran a efectuat ieri un ultim antrenament de durată, ce a constat în 45 de kilometri de rulaj de marș. Plecăm spre Japonia cu încredere. În primul rând sperăm să fim sănătoși, Marius să iasă bine la toate testele zilnice pe care le vom efectua în Japonia, asta ținând cont că vom pleca cu o cursă de linie iar la intrarea în Japonia să fim testați negativi. 

Îmi doresc ca Marius Cocioran să fie un exemplu pentru tinerii practicanți de sport din Caraș-Severin și în același timp mi-aș dori ca pe viitor și autoritățile județene și municipale să încerce să ofere un mic sprijin și pentru sportul de înaltă performanță, nu doar pentru cel de performanță. Eu zic că ar trebui băgați în seamă și acești sportivi care duc numele Reșiței și al Caraș-Severinului la Jocurile Olimpice de la Tokyo“.

Fără alte comentarii. Redacția Reper 24 urează mult succes reșițeanului calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marius Cocioran, și întregii echipe a României prezente vreme de două săptămâni în Țara Soarelui Răsare.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei