1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Omul, nevasta și blidul cu mâncare

Dintele meu împotriva lui Romeo Dunca nu e de acum ci… de vreun an de zile. Motivul…. o remarcă hai să-i spunem ne la locul ei, când m-a acuzat că scriu la comandă pentru un blid de mâncare. Sunt afirmații care supără pentru că nu au nici un fundament real. În cei peste 20 de ani de când scriu și vorbesc, nu am făcut-o niciodată pentru că mi-a spus cineva sau mi-a comandat altcineva. Dacă am crezut în afirmațiile mele DA; dacă nu…NU. Cu atât mai puțin pentru un blid de mâncare.

Dar subiectul editorialului de astăzi nu e…blidul de mâncare, ci omul; omul Romeo Dunca și nevasta acestuia. Au apărut mai zilele trecute niște poze mai deocheate cu consoarta președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, aflat cu nevasta, în concediu la mare. La Mamaia, că de aia e multimilionar în euro, nu prin Grecia sau Bulgaria.

Nici nu au apărut bine pozele că hop….și comentariile pe care mă abțin să le reproduc. Răspunsul omului Romeo Dunca a fost prompt și la subiect:

spot_img

„V-am mai spus şi repet. Sunt cu Valentina de 10 ani și căsătorit de 6. Nu e perfectă, ce să fac. Mă bucur însă, că numărul ei de telefon nu e în agenda nici unui alt bărbat de pe plaiurile mioritice. E a mea, indiferent de cum se îmbracă, de cum merge, de cum dansează, de cum îşi poartă sexualitatea şi feminitatea. Ea este a mea. Sunt un păcătos că ea este a mea? Fie. O doamnă cu batic și cu fusta până la pământ nu ar fi subiect de tabloid, asta este clar. Şi uite aşa, Romeo Dunca trebuie să fie atent, oriunde, oricine poate face o poză“.

În primul rând apreciez faptul că i-a luat apărarea și asta pentru că e…„a lui“. Cu bune, cu rele, ea e cea care-i suflă noaptea la ureche. Nu X sau Y care sunt viteji doar sub un cont fals pe rețelele de socializare. E nevasta omului de dinainte de a fi președinte de Consiliu Județean. Aaaa… nu ați știut asta când ați fost la vot? Ghinion; trebuia să vă fi informat. Nu ați știut că are cabană ridicată fără autorizație în arie protejată? Trebuia să fi citit pentru că informația a fost publică.

Și cu toate acestea, Romeo Dunca a fost ales cu majoritatea voturilor din cei prezenți la urne în Caraș-Severin. Că e bine sau e rău pentru județ, asta e altă poveste. Victoria lui Dunca a fost recunoscută de toți contracandidații săi, inclusiv de Silviu Hurduzeu. Că nu le-a picat bine niciunuia, e clar, dar acesta a fost votul și nu a fost contestat de nimeni.

Trebuia să se afișeze cu nevasta în campanie? Nu, că nu suntem la americani și nici Dunca nu candida la președinția țării. Trebuia să ne spună că mulți o văd ca pe o bombă sexy și salivează noapte în somn? Sunt visele „eroice“ ale fiecăruia. Trebuia să știm că are o construcție gen cabană în arie protejată fără acte legale? A recunoscut acest lucru în campania electorală. Și cu toate acestea, cărășenii l-au ales, așa că… „ciocu mic și joc de glezne“.

Personal am o problemă cu felul în care administrează județul, cu firea lui colerică, cu faptul că nu ascultă de nimeni, că se luptă toată ziua cu presa și îi face mari din nimic, că e mereu pus pe harță și câte și mai câte. Dar părerea mea contează doar în fața urnei de vot.

Așa că vă convine sau nu, Romeo Dunca e la butoane, nevasta e a lui și și-o asumă așa cum e, iar celor ce se leagă de ea le recomand să fie bărbați și să iasă din spatele conturilor false (sau nu) și să lupte de la egal la egal cu… omul.

Cât despre blidul de mâncare… nu l-am primit atunci când mi s-a reproșat și nu îl primesc nici acum. Și spun asta fără regret și fără amărăciune. Seara când pun capul pe pernă dorm liniștit pentru că am sufletul și inima împăcate.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

8 COMENTARII

 1. NELALÓCUL adj., adv. (Urmat de un adj. pos.) (Care este, se desfășoară etc.) în mod nepotrivit, altfel de cum ar fi normal. – Pref. ne- + la + loc.

  sursa: DEX ’09 (2009)

  În politică e important să ai simțul ridicolului. La unii, așa cum sunt personajele din articol, le lipsește așa ceva.
  Mai grav e că așa-zișii jurnaliști consideră că e „normal” ca președintele Consiliului Județean să se comporte ca și când județul ar fi propria moșie. Ce dacă are o hotărâre judecătorească definitivă privind demolarea cabanei ? Ce dacă a construit într-o arie protejată ? Ce dacă firma băiatului execută lucrări fără autorizație într-o arie protejată ? Ce dacă plimbă țiganii cu elicopterul ?

  Probabil așa arată #RomâniaNormală, o Românie în care cei care au dosare penale, sentințe definitive și comit ilegalități trebuie lăsați în pace și periați în continuare de „presă”.

 2. ✍️🇹🇷🇷🇴D-nu ‘Agacheeee… Alo.. Mi-a rămas o găleată de tifel de când am zugrăvit, ți-o fac cadou să-l albești bine pe Dunca.. Cât despre agenda telefonica a doamnei cu pricina.. nu a găsit ea o ȘTANGĂ sănătoasă în garajul lui Dunca, că după cum se,, ÎNȚOLEȘTE „SİGUR îi place, da ce să facă saraca👉👌 î-și omoară hormonii .. FINANCIAR. Nu poate să le aibă și ea pe toate.. De unde nu-i, nici Dunca nu poate să dea.. 🤫🤫

 3. „Blidul cu mâncare” era o metaforă, dar m rog, e clar că ești subiectiv în ceea ce privește omul Dunca și tot ceea ce deține el. Ironia aruncată cu Mamaia m-a făcut să râd stiin că omul asta a fost la polul sud pe schiuri de tură și a terminat Paris-Dakar pe motocicletă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei