fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Opoziția, absentă în bloc de la ședința CJ Caraș-Severin! „Blochează funcționarea județului”, acuză Dunca!

O dovadă clară a modului în care se blochează funcționarea unui județ”, așa a calificat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, atitudinea consilierilor PSD, PRO România și PMP care au decis să boicoteze ședința ordinară a forului județean de astăzi. Aleșii județeni au hotărât să nu participe la ședință, drept urmare aceasta nu s-a mai ținut din lipsă de cvorum. Asta, bineînțeles, și cu un mic ajutor din partea a doi consilieri liberi, absenți și ei de la întâlnirea care avea peste 30 de proiecte pe ordinea de zi, inclusiv majorarea salariilor pentru angajații CJ.

Ce a provocat însă decizia consilierilor din opoziție? Conform lui Ioan Crina (PSD) și Lucian Voina (PMP), care au intrat în sală pentru câteva minute (spre deosebire de colegii lor care au rămas pe hol), pe ordinea de zi ar fi fost câteva proiecte care nu legătură cu dezvoltarea județului, ci ar fi fost introduse de președintele Dunca strict „în interes personal”. Printre acestea, cel mai mare accent s-a pus pe un proiect care prevede modificarea unei hotărâri privind trecerea unui drum forestier care face legătura între Poiana Mărului și Muntele Mic, din administrarea Romsilva în cea a Consiliului Județean Caraș-Severin. Culmea este că la momentul în care proiectul a fost prezentat pentru prima dată în CJ, în 2021, acesta a trecut fără probleme de votul consilierilor. Acum se vrea o simplă modificare prin care să se specifice că respectivul drum nu trece în domeniul privat al județului, ci în cel public. Este pentru cea de-a treia oară când respectiva modificare ajunge pe ordinea de zi a CJ și se lovește de votul negativ al opoziției. Sau în acest caz de refuzul consilierilor de a participa la ședință.

Ioan Crina și Lucian Voina

Noi, CJ, avem o groază de drumuri calamitate, proaste, de pământ, care au o mare problemă în dezvoltarea și în viața de zi cu zi a locuitorilor. Nu vin transportatorii, nu merg copiii la școală și credem că, cel puțin în faza asta, nefiind o sursă de finanțare pentru drumurile respective, am face mai mult rău. Adică, l-am prelua de la Romsilva, nu avem bani să îl reparăm și ar ajunge mai rău. Considerăm că putem amâna și vota proiectul acesta când ne arătați o sursă clară de finanțare. Atunci votăm cu două mâini, dar nu votăm așa în cor lucruri care nu legătură cu dezvoltarea și buna administrare a județului”, a afirmat Crina, susținut de Lucian Voina.

Cei doi au mai enumerat și alte două proiecte cu care nu sunt de acord, inclusiv cel privind schimbarea lui Viorel Bașag din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, după care „și-au luat jucăriile” și au părăsit ședința, spre marea nemulțumire a liberalilor, dar și a unui grup de cetățeni din Poiana Mărului, veniți, alături de primarul Doru Cîrdei, să își spună punctul de vedere. Punct de vedere pe care Ioan Crina și Lucian Voina nu au mai dorit să îl asculte, tot așa cum au refuzat să asculte și răspunsul lui Romeo Dunca, la acuzațiile pe care i le-au adus.

Felix Borcean și Doru Cîrdei

Felix Borcean: „Ce o să le spunem alegătorilor? Nu am făcut nimic, ne-am blocat unii pe alții”

Interesant este că proiectul are susținerea primarului de la Caransebeș, Felix Borcean venind la Reșița tocmai pentru arăta acest lucru și pentru a atrage atenția că dezvoltarea județului nu ar trebui să țină cont de culoarea politică. „Nu am un interes direct aici, dar consider că acest drum este foarte important pentru zonă și pentru județ. Stăm și ne tot gândim cum să asfaltăm niște gropișoare care nu aduc dezvoltare, doar ajută niște oameni să își repare mai rar mașinile. Ceea ce se gândește însă prin astfel proiecte, aduce bani, aduce dezvoltare și cu acei bani se vor face ulterior și acele drumuri. Îmi pare rău că consilierii PSD, PRO și PMP nu s-au prezentat la ședință, dar aveți o problemă și în interior, în PNL. Este păcat că trec zile, săptămâni, ani și noi nu am făcut nimic. Iar o să mergem în campanie cu fluturași, cu Nelu Popa, cu Silviu Hurduzeu, cu Mocioalcă și ce o să le spunem alegătorilor? Nu am făcut nimic, ne-am blocat unii pe alții”, a precizat edilul de la Caransebeș.

De precizat că, așa cum a explicat președintele Dunca, în cazul în care s-ar fi votat proiectul de hotărâre, acest lucru nu ar fi însemnat automat modernizarea drumului, ci doar un prim pas pentru demararea documentației necesare ulterior pentru găsirea unei surse de finanțare. „Această găselniță că nu facem asta pentru că nu avem bani să facem toate celelalte în județ, este un argument pueril”, a afirmat Dunca.

Romeo Dunca

Nu te duci la starea civilă să semnezi certificatul de căsătorie și după aceea îți cauți mireasa. Trebuie preluat drumul și după aceea cauți finanțare. Nici un copil de 10 ani nu înghite această gogoașă. Am venit să susțin oamenii, eu nu am nicio afacere în Poiana Mărului, dar vreau să susțin un proiect care este vital pentru noi, pentru că neavând legătura cu Muntele Mic, măcar rutieră, iarna oamenii aceștia nu au turiști, deci nu funcționează, nu vin bani la impozite. Este dureros ce se întâmplă”, și-a arătat, la rândul său, nemulțumirea primarul Doru Cîrdei.

La fel de nemulțumiți de atitudinea consilierilor din opoziție s-au arătat și cetățenii din Poiana Mărului. „Drumul acesta, dacă ar fi preluat de CJ, cu siguranță, în câțiva ani are șansa să fie făcut. Domnii consilieri trebuie să înțeleagă că sunt aici să vină să voteze, dacă sunt împotrivă putem accepta asta, dar să vină aici să îi putem privi în ochi, nu să stea pe holuri ascunși. Mi se pare o lașitate, nu contează ce culoare politică au. Trebuie să înțeleagă că dincolo de partidele politice sunt interesele cetățenilor și trebuie să gândim în perspectivă”, a afirmat Ovidiu Bistrian, secondat și de președinta asociației de locuitori din Poiana Mărului, Daniela Holzheimer, care i-a transmis președintelui CJ că speră ca proiectul să fie repus pe ordinea de zi a ședințelor viitoare, de câte ori va fi nevoie până va fi aprobat.

Cetățeni Poiana Mărului

Karina TINCUL

8 COMENTARII

  • drumul nu are nici-o legatura cu cabana lui dunca! drumul e spre muntele mic, cabana lu dunca e pe alt munte! la cabana aia se poate ajunge doar cu elicopterul!
   partiile de pe nedeia si muntele mic si mai ales legatura intre muntele mic si nedeia prin teleferic cum se vorbeste, daca s-ar face, ar scoate din saracie aproape jumatate din judet!
   daca oamenii vor iesi din saracie atunci vor vota pt reforme, nu pt sa li se dea ceva!

 1. Poate ca dl.Dunca inca nu are suficienta minte sa inteleaga ca ar face bine sa vorbeasca civilizat cu absolut toata lumea,inclusiv cu consilierii judeteni care i-au inghitit pana acum toate jignirile aduse !
  Doar nu e CJ-ul mosia lu’ tac’su ! Si inca nu traim intr-o dictatura „made in China”.
  El e calea ,adevarul si viata iar restul sunt prosti si incompetenti,indiferent de culoarea politica !
  Chiar nu intelege acest om de ce este blocat peste tot ?
  S-a cam saturat lumea de bunele lui intentii si de limbajul de birjar…

 2. „dar și a unui grup de cetățeni din Poiana Mărului, veniți, alături de primarul Doru Cîrdei, să își spună punctul de vedere.”

  Cetățenii din Poiana Mărului sunt de prin Glimboca și sunt susținătorii lui Dunca.

  În orice caz, se vede că a poposit caravana circului la CJ Caraș-Severin.

  Nesimțire, tupeu, lipsă de respect față de cetățean din partea tuturor celor prezenți.

 3. Ma, Mircea, ai zero Desteptarea… Unde fura-ti voi can’ s-o ales asta, de le stiti pe toate? In loc sa se ridice ca baritai neamu’ in sedinta, sa tina pieptu’ ca niste bravi romani, ei dau bir cu fugitii?!? Is curios, in ce tara is fugitii lor, de nu-i mai intereseaza orasu’ asta, judetu’ asta, comunitatea asa zis-ului „Banat de Munte” (denumire ‘distrofica’- fara ridicare pe picioare in conditiile actuale)

  • @IoGu : eu imi frecam coatele pe bancile scolii,la ora de limba romana,nestiind pe atunci ca lumea urmeaza sa fie condusa de analfabeti,de bisnitari,de drogangii,de oameni cu tupeu nemasurat,de indivizi care vorbesc ca la usa cortului,de oameni care isi urasc aproapele doar pentru ca nu au aceeasi culoare politica sau de oameni care isi urmaresc doar castigurile proprii.
   Nu am facut niciodata politica,am lasat prostii sa iasa in fata si acum culeg rezultatele !

 4. Paradoxuri ECO liberale
  Cică la oraș se va circula cu automobilul in sir indian, pe o bandă.
  Către munte numa drumuri line, cică tot cu auto, telegondole și teleski pe autostrăzile pârtie cu nșpe benzi (3-4 la coborâre, cu câte 2 benzi alocate pentru urcare)
  Viața ECO liberală se va rezuma la turismul ECO de strâns greieri pentru hrană sănătoasă.
  Mens sana in corpore sano
  De la trecerea la consumul sacrei insecte, numită greier, se va ajunge la decadentul viitor liberal al canibalismului. Si carnea umană e plină de proteine.

  CRI, CRI CRI
  Toamnă gri
  Nu credeam că o să mai vii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei