7.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

„Oprirea finanțărilor pe PNDL nu ne-a afectat încă“ afirmă Nicolae Novăcescu primarul din Cornereva

România a ajuns la un grad de îndatorare de aproape 50% din Produsul Intern Brut, iar ritmul de îndatorare al țării crește de la o zi la alta. Cu toate acestea când e vorba de alocări bugetare Executivul ridică neputincios din umeri și…taie. Este și cazul stopării finanțărilor prin programele PNDL.

Programul Național de Dezvoltare Locală, fie că e vorba de primul sau cel de-al doilea, a permis o creștere a gradului de civilizație și bunăstare în mediul rural: școli, grădinițe, dispensare medicale, drumuri comunale, asfaltare de străzi, rețele de apă sau canalizare, cerințele sunt mari, nevoile multiple, finanțările…..stopate.

Pe unii i-a afectat mai mult, pe alții mai puțin funcție de stadiul de implemenatare ori de execuție a lucrărilor prin aceste programe. Dacă primarii rămân cu lucrarea neterminată, mai greu este pentru constructori care se văd nevoiți să sisteze lucrările și să concedieze oamenii, urmând ca la reluarea finanțărilor să umble după meseriași.

spot_img

Edilul comunei Cornereva Nicolae Novăcescu nu este prea afectat de sistarea finanțărilor: „Nu suntem foarte afectați deocamdată pentru că noi avem depusă documentația la minister dinainte de oprirea acestei finanțări. E drept că una dintre firme mi-a spus că vrea să-și suspende temporar activitatea până la rezolvarea problemelor. Nu au oprit încă dar m-au anunțat deja“.

„La Cornereva avem în derulare mai multe proiecte finanțate prin PNDL: drumurile comunale, alimentarea cu apă și canalizarea care e pe final, unde am ajuns la stația de epurare și sper ca până la finalul acestui an să încheiem acest ultim proiect. Tot prin PNDL am solicitat fonduri și așteptăm să se deblocheze situația pentru alte două proiecte: dispensarul uman și școala generală“ a mai precizat edilul Nicolae Novăcescu.

Primarul din Cornereva a mai precizat că spre deosebire de PNDL lucrările contractate pe AFIR se desfășoară fără probleme de finanțare.

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ✍️🇹🇷Indiferent de guvernare, DREAPTA sau STÂNGA , proiectele odată începute este necesar să fie terminate. BLOCAJUL ECONOMIC, lipsa de finanțare duce firmele în FALIMENT , iar cel ce pierde este COMUNA , UAT-ul. CONCLUZIA. . 🤔Sa vrut DREAPTA la.. PUTERE , săriți cu💰 banul la UAT – uri.. că… în campaniile electorale atit DREAPTA cât și STINGA, mai aveau un pic și îmi turnau asfalt și în bucătărie..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei