fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

„Guvernul vrea intabularea tuturor terenurilor, dar alocă bani cu țârâita“, afirmă primarul din Brebu

Una dintre cerințele actualului executiv pentru toate primăriile din țară este intabularea tuturor terenurilor care aparțin statului român. Edilii au spus de mult că acest lucru este necesar cu atât mai mult cu cât fără această intabulare nu se pot face drumuri, nu se pot executa lucrări la rețelele de apă și canalizare, nu se cunoaște situația juridică a suprafețelor de teren existente într-o comunitate.

Atâta doar că toate aceste lucrări costă și costă destul de mult, mult mai mult decât își pot permite primăriile din mediul rural de exemplu. Un exemplu concret este cel al comunei Brebu din Caraș Severin. Edilul Ion Țicheriu explică:

„Trebuie să facem intabularea tuturor terenurilor din comuna noastră. Suntem conștienți de necesitatea acestor lucrări, ba mai mult am scos deja la licitație această procedură iar câștigătorii s-au apucat deja de treabă. Problema noastră este lipsa fondurilor necesare pentru aceste lucrări. Statul a alocat o parte din bani, dar nu destul pentru a acoperi costurile în totalitate. Noi nu avem prevăzute alte sume în buget, așa că ne vom trezi cu planurile cadastrale gata și nu vom putea intra în posesia lor până când nu vom achita întreaga sumă“ a precizat edilul comunei Brebu.

„Vom intabula doar o parte a terenurilor din localitate și sper că la rectificarea bugetară din august, sau când va fi ea să primim și diferența de bani pentru a încheia lucrarea. Este vital pentru o comunitate să poată avea un plan cadastral general; este esențial pentru toate proiectele viitoare să putem avea terenurile intabulate, dar acest lucru nu depinde doar de noi“ a mai spus Ion Țicheriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei