18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Ora 11:00 a sosit….

La ora 11:00 este programată ședința Consiliului Județean Caraș-Severin, întâlnire la care se va aproba repartizarea către primării, a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit.

Acești bani reprezintă un fond la dispoziția consiliului județean pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii.

De multe ori, în ultimii ani aceste sume au fost împărțite nu după necesitățile fiecărei unități administrativ-teritoriale, ci în funcție de apartenența politică a primarilor.

spot_img

„Acum nevoile sunt mari; sunt foarte mari pentru multe din primăriile din Caraș-Severin. Avem proiecte în derulare și avem nevoie de bani ca de aer pentru susținerea cofinanțărilor. Prea mult timp au știut să ne caute doar când au avut nevoie de voturi. E timpul să pună și consilierii județeni osul la treabă în folosul comunităților locale. Suntem în ceasul al 12-lea și oamenii vor asfaltarea străzilor, vor dispensare, cămine culturale, școli moderne, iluminat economic în localități. Sunt curios cum se vor distribui banii“, a declarat, sub protecția anonimatului, unul din primarii din Caraș-Severin.

Pe ordine de zi a întâlnirii figurează și dezbaterea și alocarea de sume necesare cofinanțării (peste 2 milioane de lei) pentru proiectul POIM „Refacerea infrastructurii de instalații și echipamente cu impact in gestionarea crizei sanitare Covid 19 la Spitalul Judetean de urgenta Resita – Stationar 2″.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei