fbpx
16.7 C
Reșița
joi, 23 mai 24

Orașul Anina este cuprins în noul Grup de Acțiune Locală

Modificările legislative recente au permis administrației locale din orașul Anina să intre în Grupul de Acțiune Local din care mai face parte orașul Oravița, dar și mai multe comune limitrofe celor două orașe.

„Noi vom putea beneficia de finanțări abia din următorul ciclu financiar care începe în luna septembrie. Faptul că acum s-a permis și orașelor să facă parte din aceste GAL-uri e un lucru bun. Mai mult decât atât vor putea accede la aceste finanțări și asociații și SRL-uri de pe raza orașului, care pot și ei beneficia de banii oferiți pe diverse proiecte“, a declarat, pentru Reper24, primarul orașului Anina, Daniel Danu.

Până acum, procentul orașelor era de 20% din componența unui grup de acțiune local. Noile modificări vor permite o creștere a acestui procent până la 50%. Se încearcă astfel ca de aceste finanțări să poată beneficia o populație cât mai numeroasă.

„Nu știm deocamdată care vor fi axele pe care se pot accesa banii. Nu știm nici ce sume vor fi alocate. Știm doar că în exercițiul financiar precedent a fost posibilă atragerea a până la 100 de mii de euro pentru fiecare administrație locală. Vom afla în septembrie și suntem pregătiți să scriem proiecte și să accesăm și aceste fonduri pentru dezvoltarea orașului Anina“, a mai adăugat edilul Daniel Danu.

 

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei