fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Ori eu am prostit, ori lumea a înnebunit

Prețul combustibililor, al energiei și al gazului metan au explodat pe întreg mapamondul și fiecare dintre noi suntem afectați; războiul ruso-ucrainean tinde să continue și sunt tot mai dese trimiterile la arma nucleară; exodul populației spre Europa și țările ei este în plină expansiune; crește exponențial cu deciziile europarlamentarilor numărul și amploarea protestelor în tot mai multe țări.

Cam asta e o scurtă radiografiei a ceea ce se întâmplă în preajma noastră. Logic ar fi să încercăm (ei, nu noi) să liniștim spiritele, să ne așezăm la masa tratativelor, să găsim calea de mijloc și să ne calmăm neuronii înfierbântați. Ei aș, parcă pe zi ce trece suntem tot mai porniți și … mai duși cu capul.

Eu știu că în lume e foamete din diverse cauze, nu le analizez acum și aici; eu știu că niște „politicieni“ europeni au hotărât că e „câh“ să mâncăm carne de vită, pentru că pârțurile coanei Joiana duc la încălzirea planetei; e „nașpa“ să consumăm combustibili fosili, mai bine stăm pe întuneric și tremurăm de frig (noroc cu iarna asta blândă), dar când mă uit ce le mai „fată“ mintea unor responsabili europeni mă îngrozesc.

spot_img

Comisia Europeană a dat undă verde comercializării larvelor de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus) după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a adăugat acest tip de insectă pe lista celor potrivite pentru comercializare și consum uman.

Această insectă devine a patra al cărei consum este permis de Uniunea Europeană, de când această listă a început să fie reglementată în 2018, și este sigură în condițiile de utilizare propuse, după cum afirmă Organizaţia Consumatorilor şi Utilizatorilor (OCU). Chiar și așa, autoritățile avertizează că poate provoca reacții alergice la cei care au intoleranță la crustacee, relateaza 20 minutos citat de Rador.

Măi fraților, ați înnebunit de tot? Ne credeți pe toți niște idioți? Vreți să rămâneți doar voi pe planeta asta? Ne puneți în șir indian câte 10 și… scăpați de noi; e mai simplu și mai uman. Dar nu, voi vreți să ne călcați în picioare mai întâi. Cu toate că mă întreb de unde atâta bălegar pentru gândaci și larvele lor, dacă Joiana va trece pe lista alimentelor interzise.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Aș zice că se face prea mult caz de goangele astea… La alții, fac parte din meniul zilnic, evident că și din lipsă de altceva… Problema apare în momentul când „li se pun tălpi” furnizorilor de papa „tradiționali”… sau dacă furnizorii de goange sunt favorizați🤔🤔🤔
    Oricum, populația tre’ hrănită cu ceva🤔🤔🤔

  2. Cu toate că mă întreb de unde atâta bălegar …

    Bălegar de la culturile de Champignon (Psalliota campestris)!

    Sunt declarate comestibile: Alphitobius diaperinus, Gryllodes sigillatus, Acheta domesticus, Hermetia illucens sau Locusta migratoria (adică lăcusta). Însă ultima se servește numai cu miere sălbatică, tradițional.
    Hermafroditele (stridiile) sunt puțin mai scumpe (200 de lei cutia cu 25 de bucăți). Eh, fructe de mare …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei