15.9 C
Reșița
vineri, 22 octombrie 21

Părinții unui minor de 1 an acuză comportamentul deviant al cadrelor medicale de la Spitalul Județean din Reșița!

 

Spitalul Județean de Urgență din Reșița revine în atenția noastră „grație“ comportamentului deviant și lipsit de empatie al unor cadre medicale care își desfășoară activitatea în cadrul acestei unități medicale județene.

Trebuie spus încă de la început, că situația care ni s-a prezentat de către cei doi părinți ai unui minor de 1 an și 9 luni nu poate conduce la o generalizare a modului în care funcționează actul medical la SJUR Reșița. Doar că, din păcate, trebuie să facem vorbire și despre astfel de situații mai puțin plăcute care ne sunt relatate, pentru a trage un semnal de alarmă la nivelul decidenților Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

spot_img

Am întâlnit în atâtea rânduri la cel mai mare spital din Caraș-Severin oameni dedicați actului medical, care dădeau senzația că suferă alături de neputincioșii pacienți, medici al căror profesionalism nu poate fi pus nicio clipă la îndoială, în multe din secțiile acestei unități, dar ne-am lovit de-a lungul timpului și noi de medici, asistenți, brancardieri sau personal auxiliar care pur și simplu ne luau de sus și chiar pe sus, ne agresau verbal, făcându-ne să ne dorim chiar în acel moment să emigrăm, să uităm de țară, neam și acest sistem sanitar, unul ce pare că nu se va putea reforma niciodată, aici, la noi în România.

Cum au evoluat lucrurile pentru o familie din Reșița, infectată cu Covid -19, care a ajuns cu copilul la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Reșița, vă lăsăm să descoperiți din declarația oferită de aceștia pentru Reper 24:

„Am sunat ieri dimineață la 112 și le-am spus că e vorba de o problemă respiratorie la un copil de 1 an și 9 luni care mai mult că sigur are COVID (ambii părinți fiind confirmați pozitiv). A venit ambulanța, am ajuns la UPU Reșița și… a început distracția!

Am fost poftiți într-un salon in zona roșie și ni s-a spus să așteptăm venirea medicului pediatru. După mai bine de o oră, am întrebat o asistentă la geamul salonului când vine cineva și la noi (până atunci nu venise absolut nimeni să ne întrebe dacă e totul ok sau nu). A spus că doctorul o să vină „CÂND CONSIDERĂ, CÂND SE SIMTE PROTEJAT“. Un răspuns demn de unitatea de primiri urgențe a unui spital în 2021. După alte 30 de minute a venit o asistentă, a făcut un test rapid copilului (care a ieșit pozitiv așa cum ne așteptam) și a plecat.

După alte 30 de min a venit aceeași asistentă cu o rețetă (tratament COVID) și a spus că e totul ok, să ia pastilele respective. Am fost foarte contrariat de faptul că micuțului nu i-au făcut analize, nu l-au ascultat la plămâni, nu i-au măsurat saturația oxigenului, nu i-au făcut practic nici un fel de investigație, deși noi am mers cu el la spital tocmai pentru că nu a putut să respire in dimineața respectivă. Am insistat sa vină totuși un medic să îl vadă. După 10-15 minute a venit pediatrul. Foarte supărat că am îndrăznit să îl deranjăm, a intrat în salon fără să dea bună ziua, a spus foarte sec să îl dezbrăcăm să îl asculte la plămâni.

A tras concluzia că totul e ok și că trebuie luat tratamentul respectiv. Urma să plecăm, dar surpriză: este o singură ambulanță care se ocupă de pacienții cu Covid, iar noi am fost o urgență doar când am apelat 112, nu și la externare. După părerea lor, întoarcerea la domiciliu a unui copilaș de 1 an și 9 luni, a mamei acestuia (gravidă în 12 săptămâni) și a tatălui (toți 3 cu COVID), nu reprezintă o urgență. Practic puteam aștepta și zece ore fără mâncare, fără medicamente și fără apă, pentru că NU ESTE O URGENȚĂ SĂ NE DUCĂ CINEVA ACASĂ.

Partea și mai tristă a întâmplării este că în tot acest timp, în salonul respectiv de la urgențe se afla un pacient de la ora 23 seara, fără ca cineva să îi facă vreo investigație. Omul respectiv a stat 12 ore la urgențe fără să fie băgat în seamă. Este revoltător! Nu de spitale modulare avem nevoie, nu de condiții decente (pentru că da, saloanele sunt mizerabile)… avem nevoie de OAMENI, de medici dedicați profesiei. Iar ei sunt tot mai puțini. Să le fie rușine!“, este mesajul transmis de cei doi părinți ai micuțului afectat de virusul care a întors pe dos mapamondul.

Am încercat să luăm legătura cu managerul spitalului, ec. Alina Stancovici sau cu directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, medicul Emil Bunda, dar din păcate nu am avut succes. În schimb, chiar înainte de publicarea acestui articol am aflat că domnul dr. Bunda  și-a prezentat recent demisia din funcția în care oricum nu-și propusese să iasă la pensie, ci doar să o ocupe până ce lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

Am însă un mesaj pentru domnul doctor Bunda, părintele UPU Reșița: dacă cele prezentate de acești părinți în rândurile de mai sus reprezintă normalitatea și profesionalismul cadrelor medicale de la Spitalul Județean din Reșița, îndelung clamate de pacienții spitalului, atunci, cu siguranță că ori eu n-am noțiunea termenilor, ori am un dex expirat sau normalitatea, odată ce ai pătruns pe ușa spitalului, îmbracă brusc forma anormalității, fiind acceptată pe toate palierele, mai puțin de către noi, simpli muritori cu figuri triste de atâta așteptare petrecută pe un coridor de spital tipic românesc…  În acest caz, rușinea e totuși o virtute!

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

10 COMENTARII

 1. Adevărat, cred că a fost chiar așa. Luna trecută în august am avut o problemă cu mama mea, suferise un AVC pe partea dreaptă. Am ajuns la 12 și 30 minute aproximativ, am fost ținuti până la ora 17 și ceva dând vina pe ambulantieri că nu vin etc.dar mașinile au tot venit, au plecat iar maicămea a fost dată uitării. O singură asistentă a încercat cât a putut să facă treabă bună îi mulțumesc, nu îi știu numele dar o pot recunoaște.Restul trai neneacă pe banii statului și contribuabililor. Râdeau, o cafeluță, un biscuite, o țigare, o glumiță, viață domle nu chestii supte din deget. Dacă m-am luat de ei un pitic negricios și agarici zicea ceva de genul că nu e bai, dacă a stat două trei zile mai poate sta așa la 83de ani, și așa are țara prea mulți pensionari, dar mai are ceva tineret educat în mod eronat și tâmpit, generația nouă a profesioniștilor lui pește prăjit.

 2. In data de 23 august 2021 prietena mea voma sânge, avea hemoragie…a stat pe scaun in sala de așteptare la UPU Reșița 6 ore. ȘASE ore ca după 6 ore fara nici un consult sa îi facă documentele pentru Timișoara unde a fost dusă cu mașina de soțul ei iar la ora 23 seara a decedat în spitalul din Timișoara. Deci …oameni buni nu știu cum merg lucrurile în alte spitale din țară dar Reșița este de tot rahatul și am spus-o de mai multe ori și o repet și o susțin. Pe mama mea a dus-o fratele meu dimineața la ora 8 la spital cu dureri fiere …ficat sa dovedit a fi fierea și i s au recoltat analize, la ora 14 am mers eu la spital și mama era pe un pat la UPU iar cadrele medicale au spus că nu au venit rezultatele de la laborator fiind la UPU da?!…am urcat la laborator și o doamna Dr amabila mă chemat înăuntru și mi a arătat că la ora 10 și puțin…analizele au fost trimise la UPU. Cui sa îi pese de mama mea? O bătrână, femeie muncită…probabil mai stătea mult și bine acolo daca nu ajungeam. Acum le este mai comod celor de acolo pentru că aparținătorii nu mai au voie înăuntru. Nimănui nu ii pasă? Nimeni nu face nimic? Nu vreți să vă povestesc și de staționar 3 spitalul groazei. Cadrele medicale plictisite de munca eliberați posturile lăsații pe alții care vor sa muncească iar doamnele asistente și infirmiere …pe bune aveți impresia că ați terminat 3 facultăți? Ce sunt aerele astea pe voi? Nimeni dar chiar nimeni nu va deranjează in timpul serviciului platit din contribuțiile cetățeniilor de plăcere, venim la voi în speranța că ne veți ajuta, că practicați o meserie care voi ați aleso și va place cea ce faceți, a lucra în sistemul medical și mai ales în urgente trebuie sa ai omenie, sa ai suflet, empatie fata de semeni. NU VA TINE NIMENI CU FORTA IN POSTURILE DE LA SPITAL.

 3. Ați omis un principiu de drept (roman): Ascultă și cealaltă parte! Ce are a face că dl. Dr. Bunda și-a prezentat demisia? Trebuia să insistați în aflarea adevărului… Iar, ca simplu particular, unde ați mai văzut ca ambulanța să te aducă și să te și ducă acasă după consultul la spital?! Eu n-am mai pomenit asta…

  • Țin să precizez că nu era pentru transportul cu salvarea înapoi acasă, pentru transpotul la Staționarul 2 neurologie. Știm cred toti rolul ambulanței că nu este taxi, atâta am mai învățat și eu în viața asta nu pe Facebook sau Instagram, nu toți suntem chiar păreriști bătuți în cap. Mulțumesc.

  • Dacă cei trei aveau COVID, singurul mijloc de transport posibil in afara locuinței era ambulanța, pentru că altfel se încalcă legea carantinarii. Acum ați înțeles sau aveți nevoie și de o schiță?

  • Erau toti covid pozitiv!Era mai bine sa cheme un taxi in care apoi sa se urce altii…sa se imbolnaveasca?Nu cred ca taximetristii isi dezinfecteaza masinile dupa fiecare cursa;unde mai pui ca il imbolnaveau si pe taximetrist!

  • In Germania exista asa ceva sa te duca si sa te aduca si daca folosesti masina personala ti se restitue bani de consumu de carburanti ..si daca insotitoru munceste ii plateste ziua de munca asa ca …mai umblati prin lume

 4. Rusine avem in spital de cadre medicale care au făcut o facultate dar din pacate nu au cei 7 ani de acasa . Si noi am.patit la.fel in luna iunie cand am.ajuns la urgențe cu copilu de 2 ani și 10 luni cu voma diaree și ferbra ( a luat in virus de la strand. in situatia nostra au fost și alți 6 copii in acea seara ) și Domnișoară doctor care a fost de gardă nu a avut prea mare interes in a consulta copilu doar foarte putin la atins la burtica și nea facut intrenarea dar a fost deranjat de aspectul mei fizic spune-mi citez.. Fa mama tu ti-ai uitat in oglinda cand ai plecat de acasa cum arăți ca esti prea grasă..Fiind prea necăjită cu starea copilului nu am realizat pe moment. Am făcut reclamație ulterior și nu mi sa dat nici un răspuns până în ziua de azi .Rusine sa va fie Domnișoara dr Pediatru pr comportamentul fata de părinți care sunt disperați cu copii bolnavi in brate plângând de dureri și voi să vă băgați joc 😡😡😡

 5. Confirm ca nu te baga nimeni in seama, iar cand te baga nu aflii ceea ce trebuie, in loc de un diagnostic adevărat de foarte multe ori iti arunca o prostie de diagnostic si esti nevoit sa mergi in alta parte sa faci investigații, in alta parte cu masina personala, chiar daca este urgenta pentru ca nu iti pun la dispoziție ambulanta. Am transportat persoana cu coloana fracturata in alt oras cu masina proprie, iar diagnosticul celor din Reșița a fost spondiloza…. Daca nu duceam persoana in timp util pentru operație ramanea invalida… Sunt de o rusine absoluta majoritatea din ei. Nu m-am intors sa le dau peste nas cu actele dupa operatie, pentru ca oricum nu rezolvam nimic, dar atitudinea voastra de „eroi” nu exista. Ar trebui sa salvati vieti nu sa va purtati mizerabil.
  Ma imtreb oare cand vor plati si ei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei