17.7 C
Reșița
luni, 16 mai 22

Zi plină pentru prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a participat ieri la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Teoretic ,,Tata Oancea” din Bocşa. Cu acest prilej, prefectul şi-a exprimat bucuria că se află în liceul care l-a făcut Om, ,,atelierul de sculptură” în care se modelează caractere, personalități, oameni, transmiţând câteva gânduri elevilor şi cadrelor didactice:

,,Unii dintre voi, dragi elevi, ați crescut mari, veți atinge vârsta majoratului și vă veți îndrepta spre noi culmi în devenirea voastră. V-aș îndemna să luptați pentru visele voastre, să fiți conștiincioși, curajoși și perseverenți, să fiţi mereu deschişi spre cunoaştere, să învăţaţi cum să vă descurcați în viață respectându-i mereu pe cei din jur.

Să nu renunțați nicicând la bunul-simț, la valorile şi principiile autentice care v-au fost insuflate de părinți, de bunici, de profesori. Să nu uitaţi că numai prin eforturile voastre susţinute veţi putea accede spre cele mai înalte culmi!

spot_img

Vouă, bobocii, celor care pășiţi pentru prima dată pe băncile școlii, vă doresc să fiţi curajoși, voioşi, curioşi de a învăţa şi descoperi tainele lumii în care trăim, să ascultaţi de doamna învăţătoare şi de părinţi. Să aveţi încredere că, mai devreme sau mai târziu, binele învinge răul, la fel ca în basme şi în desenele animate.

Stimați profesori, vă doresc putere de muncă, răbdare, înţelegere în activitatea educaţională. Meseria dumneavoastră este nobilă, dedicată educării şi modelării caracterelor umane, dar aveţi şi o misiune dificilă, acum în acest nou an şcolar sub semnul pandemiei. Vă rog să aveţi grijă de dumneavoastră, de elevi!

Vă rog pe toţi, elevi, profesori, părinţi, bunici, să respectaţi măsurile de protecţie cum sunt purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanţei sociale. Numai respectând aceste măsuri veţi putea rămâne sănătoşi, atât voi, cât şi cei dragi şi veţi putea limita răspândirea acestui virus.

Aşa cum ştim cu toţii, avem la îndemână, în mod gratuit, vaccinul, ca o măsură de protecţie sigură şi eficientă împotriva virusului Covid-19. Vă îndemn pe toţi cei care îndepliniţi condiţiile pentru vaccinare, să vă vaccinaţi. Este gratuit, este sigur şi eficient şi nu trebuie programare pentru a vă vaccina.

Vaccinul reduce riscul de infecţie, riscul de a dezvolta forme severe de boală, dar reduce considerabil şi riscul de spitalizare.
Pentru voi, elevii, va exista posibilitatea de a vă vaccina chiar în şcoală, fără a mai fi necesară deplasarea la un anumit centru de vaccinare. Depinde de voi ce alegeţi, sănătatea sau boala, restricţii sau libertate!
Multă sănătate tuturor şi mult succes în noul an şcolar!”

Tot ieri, prefectul Cristian Gâfu a luat parte la manifestările dedicate ,,Zilei Pompierilor”, desfăşurate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Prefectul le-a adresat mulţumiri pentru întreaga activitate, pentru devotamentul şi sacrificiul de care au dat dovadă, dar şi pentru eforturile depuse pe perioada pandemiei. De asemenea, le-a transmis să aibă grijă de ei, de familiile lor, urându-le sănătate şi mult succes în activitate.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei