fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Parlamentarii liberali de Caraș-Severin ard gazul, dar nu de pomană

Cei trei parlamentari PNL de Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela și deputații Jaro Marșalic și Dumitru Rujan au promis în campania electorală că vor reuși ca în acest mandat să asigure alimentarea a cât mai multe localități din județ cu gaz metan.
Astfel, și datorită activității lor, magistrala de transport gaze naturale pe ruta Prunișor-Orșova-Băile Herculane-Jupa, proiect de importanță națională, a primit autorizația de construire, valabilă 36 de luni. Investiția, cu o valoare totală de 147.960.699 euro (TVA inclus), va duce la creșterea calității vieții, economisirea lemnului de foc, dezvoltarea stațiunii Băile Herculane, realizarea de investiții în toată zona și crearea de noi locuri de muncă în Caraș-Severin.
Beneficiarii noii magistrale de gaze din Caraș-Severin sunt orașul Băile Herculane și 11 comune (Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni și Obreja). Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale pentru aproximativ 12.000 de consumatori casnici, 136 de instituții publice (școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale etc) și 231 de agenți economici din județul Caraș-Severin. Din această magistrală există acum șansa reală de extindere a rețelelor de gaze naturale și spre Bozovici și Valea Almăjului.
Iată că la doi ani de la luarea acestui angajament asumat de liderii PNL la întâlnirea miniștrilor din septembrie 2020 de la Băile Herculane, proiectul finanțat prin Hotărâre de Guvern în anul 2020 a intrat în linie dreaptă. S-au finalizat procedurile de avizare, s-a emis acordul de mediu, s-a proiectat traseul magistralei și s-a eliberat autorizația de construire de către Ministerul Energiei pentru această nouă mare extindere a rețelelor TransGaz“, au precizat într-o declarație comună cei trei parlamnentari de Caraș-Severin: Marcel Vela, Dumitru Rujan și Jaro Marșalic.
Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

 1. ✍️🇹🇷🇷🇴Întrebarea muritorului de rând este..✍️ Amenzile rutiere se aplică și colegilor lor, celor grăbiți(ca și conducători auto ), sau doar celor care NU AU pe plăcuța de înmatriculare simbolul (acțbildul) cu.. IPA..??! Prea se aseamănă discriminarea asta rutieră cu vremea când vedeai.. 1 CS 101..Dacă tot veni vorba, am să îl întreb public pe MINISTRUL de INTERNE azi, (actual) Lucian Bode,aspectul asta, că prea arată unele INSPECTORATE de POLIȚIE a.. mămăligă nefiartă(terci) 😡😡😡😪

 2. ”cei trei parlamnentari de Caraș-Severin: Marcel Vela, Dumitru Rujan și Jaro Marșalic.”

  Par-lamentabili sau par-lemnentari? (că nu se prea înțelege)

 3. Liderii peeneelee au semnat cedarea gazului din Marea Neagra catre UE, asta au facut de fapt.
  Iar presa din țară, inclusiv cea din Caraș, îi prezintă ca pe niște „salvatori” ai județelor și ai țării.
  Nici până la această oră Reper24 nu a publicat un articol legat de ilegalitățile făcute de președintele CJ Caraș (altul care vrea „binele județului”, tot de la peeneelee) și de dosarele penale / hotărârile judecătorești definitive în cazul acestuia.

  Important e că peeneelee „salvează” țara și județul.

 4. Ce tot ii lăudați atât doar ptr.asta au candidat să facă ceva ,că oricum la ce salariu primesc este sub pretențiile lor la ce au promis în campanie ,iar județul este mare dar ptr.ei este mic…au marcat doar pe interese de grup și de partid …sa le fie rușine !.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei