fbpx
20 C
Reșița
vineri, 29 septembrie 23

Trafic de migranți! Șoferul unui Audi, oprit pe un drum din Caraș-Severin

Patru migranți ajunși în Caraș-Severin după ce au trecut ilegal frontiera din Serbia, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol. Aceștia se afla în mașina unui român, care intenționa, se pare, să îi ajute să ajungă într-o țară din vestul Europei.

„În data de 16.08.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 17:30, o patrulă a oprit pentru verificări, pe comunicația DN57A, un autovehicul marca Audi înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani.

În autoturism, polițiștii de frontieră au depistat patru pasageri străini care nu deţineau documente de identitate asupra lor, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, împreună cu şoferul, la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din India, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani. Aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România şi că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul șoferului, cetăţeanul român”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, subcomisar de poliție Petre-Ionuț Nicola.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de pasagerii autoturismului şi de trafic de migranți faţă de cetăţeanul român.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei