7.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

Pentru al 3-lea an, Liceul Tehnologic Max Aușnit din Caransebeș face înscrieri

Liceului Tehnologic Max Aușnit din Caransebeș, cu profil de aviație începe de astăzi înscrierile pentru clasa a 9-a. Clasa va avea 25 de elevi iar departajarea se va face prin test la limba engleza.

Liceul, care este unul privat, se află în incinta aeroportului din Caransebeș și pregătește electromecanici de aviație. „Taxele de școlarizare sunt zero; toate costurile sunt suportate de Societatea Aeroportul Caransebeș și de firmele partenere care lucrează în industria de aeronautică“ a declarat pentru Reper24 Gabriel Olariu directorul societății Aeroportul Caransebeș.

După cei 4 ani de liceu, absolvenții vor primi certificat de calificare emis de ministerul învățământului, precum și un certificat de absolvire a cursurilor pentru programul PACT66. Acesta este un program  european pentru mecanicii de avioane, iar absolvenții noștri vor obține calificarea de bază, A1. Programul cuprinde două mii de ore de teorie și practică, urmat de doi ani de practică într-un service autorizat de reparații de avioane.

spot_img

În industria de aeronave, orice reparație poate fi executată doar de personal autorizat care are drept de semnătură, ceea ce înseamnă trasabilitatea reparațiilor. Un astfel de certificat îi permite  posesorului să lucreze pe orice aeroport din Europa, iar salariile pentru o astfel de profesie pornesc de la 5.000 de euro”, a mai afirmat Gabriel Olariu.

Tinerii înscriși în acest liceu în anii anteriori tocmai s-au întors dintr-un dublu stagiu de practică, efectuat pe Aeroportul Băneasa și pe cel de la Tuzla.

Informații suplimentare la tel . 0722436144 sau email ltmacaransebes@icjcs.ro

Max Aușnit

Dan Agache

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei