fbpx
3.7 C
Reșița
duminică, 03 decembrie 23

(VIDEO) Percheziții în Caraș-Severin la membrii unei rețele implicate în trafic internațional de arme și droguri

Update: „În această dimineață, 12 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – BT Caraș – Severin, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Caraș – Severin, Timiș și Dolj, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, plasarea de monedă contrafăcută și contrabandă calificată, constând în introducerea și scoaterea din țară de arme letale și muniție aferentă.
Vor fi puse în aplicare 30 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că liderii unui grup infracțional implicat în activități privind traficul de droguri de risc și de mare risc ar fi dezvoltat alte două grupări infracționale, una specializată în infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, iar cea de-a doua bănuită de infracțiuni din sfera falsului de monedă.

Cele 3 grupări infracționale, având membri comuni, ar fi acționat independent, în scopul realizării activităților infracționale, pe trei paliere, palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de acțiune stradală, care valorifică en-detail bunurile care făceau obiectul activității infracționale.

Unul dintre liderii grupărilor și-ar fi continuat activitatea infracțională din interiorul unui penitenciar, în care a fost încarcerat pe parcursul cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit că grupul infracțional organizat implicat în trafic de droguri de risc și de mare risc ar fi procurat drogurile din străinătate și le-ar fi distribuit în Caraș-Severin și Timiș.

Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste 5 kilograme de cannabis și mai multe doze de cocaină.

Grupul infracțional organizat implicat în traficul internațional de arme și muniții ar fi acționat pe ruta Bulgaria-România-Suedia.

Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 600 de cartușe cu glonț.

Cel de-al treilea grup infracțional organizat implicat în activități din sfera falsului de monedă ar fi avut ca obiect plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro, provenind din Bulgaria, în județul Caraș-Severin.

Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăți comerciale, până în prezent, fiind documentate 5 plasări de monedă contrafăcută.

Suportul tehnic a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Biroului de Analiză a Informațiilor Caraș-Severin și Biroului Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Colaborarea cu autoritățile suedeze a fost efectuată prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și ai grupărilor mobile de jandarmi Timișoara și Craiova”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

………………….

În această dimineață, polițiștii de de la Crimă Organizată și jandarmii au descins în 21 de locații din Reșița, Caransebeș, Timișoara, Calafat și Oțelu Roșu, la membrii unei grupări implicată în trafic internațional de arme și droguri.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua ar fi fost condusă de un bărbat din Caransebeș, aflat în Penitenciarul Timișoara unde executa o condamnare.

Conform pressalert.ro, transporturile de arme veneau din Bulgaria și mai apoi armele erau vândute în diferite țări din nordul Europei. Drogurile erau aduse din Germania și Spania fiind apoi plasate consumatorilor din vestul țării.
Membrii grupării au realizat și nenumărate tranzacții cu bancnote euro falsificate.

Gruparea urma să trimită o cantitate importantă de arme în Suedia.

Polițiștii de la Crimă Organizată au supravegheat primul transport spre Suedia și cu sprijinul autorităților suedeze au reușit să blocheze traseul armelor către destinatari.

Arme de foc au fost descoperite și în timpul perchezițiilor.

 

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

  1. În ce țară era acțiunea, sau ce film rulează pe marile ecrane?Dacă pare interesant am dori și niște popcorn, semințe, bașca un suc, o berică nu de alta dar să nu ne plictisim de astfel de acțiuni din filmele cu VanDame anii ’80 ,filme care sunt cu mult mai plăcute ca acțiune și restul, față de acțiunile amatorilor cașcheți din zilelele noastre. Slăbuț foarte slăbuț, în sfârșit, domnișoară, să vedem cum va-ți pregătit. Luați o octavă!🤣🤣🤣🤣

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei