fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Pesta porcină scoate DSVSA în stradă

Pesta porcină este prezentă și în Caraș-Severin, dar doar la animalele sălbatice. Directorul DSVSA Caraș-Severin, dr. Pavel Borchescu a precizat că nu s-au semnalat focare de pestă porcină africană în fermele zootehnice sau în gospodăriile populației din județ.

Pentru prevenirea răspândirii sau a apariției de noi focare, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a luat o serie de măsuri, despre care dr. Pavel Borchescu a declarat:

„Până în data de 24 aprilie, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, am constituit echipe mixte la nivelul DSVSA Caraș-Severin, împreună cu reprezentanți ai IPJ. Acestea vor efectua controale oficiale în trafic, pentru verificarea respectării cerințelor Uniunii Europene aplicabile comerțului cu porcine vii, precum și restricționarea mișcărilor de porci vii.

Aceste controale vor avea un efect nediscriminatoriu și se vor desfășura în vederea verificării mijloacelor de transport. Totodată vor fi verificate în trafic, cu sprijinul polițiștilor cărășeni, inclusiv mijloacele auto proprietate personală,  pentru depistarea mișcării porcilor vii proveniți din gospodăriile populației, precum și a cărnii proaspete de porc, a cărnii tocate, a cărnii preparate și a produselor din carne de porc“.

Echipele mixte DSVSA – Poliție va efectua controale oficiale și asupra transporturilor de miei vii, a mai precizat dr Pavel Borchescu, directorul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin.

Dan AGACHE

 

1 COMENTARIU

  1. ”Pesta porcină este prezentă … doar la animalele sălbatice … nu s-au semnalat focare de pestă porcină … în gospodăriile populației”

    ”… nediscriminatoriu … vor fi verificate în trafic, cu sprijinul polițiștilor cărășeni …”

    Animalele sălbatice?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei