18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Peste 145 de milioane de lei pentru continuarea proiectelor Aquacaraș! „O dovadă că societatea merge în direcția bună”

Aquacaraș primește 145.940.000 de lei pentru continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii de apă și canal aflate în derulare, anunță reprezentanții societății. O dovadă că Aquacaraș merge în direcția bună, este de părere directorul Gheorghe Filipescu.

„De la o companie aflată în pragul insolvenței, executată silit de diverși furnizori sau colaboratori, putem spune că, astăzi, situația societății AquaCaraș este una stabilă și cu perspective serioase de a deveni cea mai performantă societate comercială de interes public din județul Caraș-Severin. Cea mai recentă dovadă în acest sens a venit în ultima ședință de guvern, când a fost aprobată alocarea sumelor pentru continuarea și finalizarea proiectelor de infrastructură fazate din perioada de programare 2007-2013. Prin hotărâre de guvern, SC AquaCaraș SA primește suma de 145.940.000 lei, ocupând locul 1 pe țară ca valoare atrasă, după o muncă de aproximativ un an de zile ce a constat în pregătirea documentațiilor necesare”, se arată în comunicatul Aquacaraș.

spot_img

Cea mai mare parte din sumă va fi direcționată spre finalizarea lucrărilor aflate în derulare, spre achitarea revendicărilor antreprenorilor contractați și spre suplimentarea valorii contractelor, ținând cont de mărirea prețurilor la materialele de construcții.

Din suma totală, 22.870.789 lei este valoarea cheltuielilor suportate de societate pentru lucrări derulate începând cu anul 2015, cheltuieli considerate neeligibile de finanțator din cauza proastei gestionări a proiectelor și a neîntocmirii documentațiilor necesare. Aceste greșeli au fost reparate, dau asigurări cei de la Aquacaraș, documentațiile refăcute, iar suma a fost recuperată, urmând să fie folosită pentru a cofinanța proiectele ce urmează să se deruleze în cadrul POIM 2, ce se află în fază finală de avizare și semnare, cu o valoare totală de 170 de milioane euro.

„Hotărârea de guvern prin care SC AquaCaraș SA primește suma de 145.940.000 lei, cea mai mare sumă primită de un operator de apă și canal din țară, este un semnal extrem de important că, după o perioadă complicată, societatea merge în direcția bună. Prin această alocare de fonduri reușim să reparăm multe din greșelile din trecut, recuperăm o sumă foarte importantă cu care ne putem cofinanța pentru proiecte viitoare și deblocăm proiectele care stagnează din cauza creșterii prețurilor la materiale.

Vreau să le mulțumesc tuturor colaboratorilor, conducerii Consiliului Județean pentru încrederea în managementul companiei și pentru sprijinul acordat, Consiliului de Administrație și colegilor din cadrul societății, reprezentanților județului din guvern și parlamentarilor, care ne-au oferit tot concursul pentru a ajunge în acest punct”, precizează directorul general al Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Moaaamă !!! Da câte zerouri diferență între tabel şi articol ; unii vorbesc de ,, lei noi ” iar alții de ,, lei vechi ” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei