5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Peste 200 de amenzi, aplicate de polițiștii cărășeni în doar patru ore

Peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii cărășeni, în doar patru ore, în cadrul unor acțiuni desfășurate în sistem integrat. 88 de polițiști rutieri, de ordine publică și poliție transporturi au participat la acțiunile derulate pe raza întregului județ, cu scopul de creștere a gradului de siguranță rutieră și de menținere a unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În cele 4 ore, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, săptămâna aceasta desfășurându-se acțiuni simultan, la nivel european, privind combaterea acestei cauze generatoare de accidente rutiere, acțiuni înscrise în Calendarul de Operațiuni al Roadpol pentru acest an.

De asemenea, în cadrul acestora se urmărește și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau altor substanțe la volan, precum și legalitatea transportului public de persoane, eliminarea pirateriei în domeniul transportului rutier de persoane și prevenirea accidentelor rutiere produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

spot_img

În urma abaterilor constatate pe parcursul celor patru ore de activitate, polițiștii au aplicat 212 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 53.000 de lei, dintre care 64 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute 16 permise de conducere, dintre acestea 4 pentru depășirea vitezei legale și 2 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, fiind retrase 5 certificate de înmatriculare.

Totodată, a fost constate 4 infracțiuni rutiere, dintre care 3 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Reșița au oprit pentru control, pe raza municipiului, un ansamblu de vehicule încărcat cu fier vechi, la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto constatându-se că acesta avea o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Un alt bărbat din Reșița a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fără a poseda permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările”, transmite Alina Boeru.

Că numărul amenzilor aplicate de polițiștii cărășeni nu a fost întâmplător, pare să fie confirmat după o singură zi. Dacă prima acțiune soldată cu peste 200 de amenzi a avut loc miercuri, joi polițiștii cărășeni au reluat activitatea, practic cu același rezultat: alte peste 200 de sancțiuni, aplicate în doar patru ore.

În cele 4 ore, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, verificarea legalității transportului public de persoane, eliminarea pirateriei în domeniul transportului rutier de persoane, prevenirea delictelor la regimul silvic și piscicol și prevenirea accidentelor rutiere produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În urma abaterilor constatate, în cele 4 ore, polițiștii au aplicat 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 76.000 de lei, dintre care 112 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute 11 permise de conducere, dintre acestea 5 pentru depășirea vitezei legale, fiind retrase 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, a fost constatată o infracțiune rutieră, un bărbat de 32 de ani din Reșița fiind depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Căminelor, având o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea mostrelor biologice în momentul în care a fost condus de către polițiști la spital, pentru recoltarea acestor probe. A fost deschis un dosar de cercetare penală și se continuă cercetările”, precizează Alina Boeru.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei