1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Ruscanii consideră vitală construcția unui pod, la coada lacului de acumulare de la Poiana Ruscă!

Zona atractivă a lacului de acumulare de la Poiana Ruscă din Banat, un loc de o frumuseţe rară, este din nou în centrul atenției comunității din localitatea Rusca Teregova.

La doar 47 de km de Caransebeş, într-un peisaj de un pitoresc ireal, mai mulți cetățeni solicită construirea a două poduri la coada lacului de acumulare.

La recenta vizită în teren a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, prin delegarea ca reprezentant al cetățenilor a preotului pensionar din Rusca Teregova, au fost transmise doleanțele celor ce au terenuri greu accesibile în această zonă.

spot_img

„În locul numit Firiz este nevoie vitală de construcția unui pod. Oameni dețin terenuri și pe versantul drept și pe cel din stânga iar ca să treacă dintr-o parte a versantului în cealaltă trebuie să traverseze o porțiune de 16 kilometri. Nu toți pot să traverseze apa cu mașini de teren. Am mai făcut demersuri de-a lungul timpului dar cei responsabili pasează problema, ba că este în curtea celor de la Hidroelectrica, ba că ar fi a celor de la Romsilva, dar un răspuns concret nu am primit“, afirmă preotul din Rusca Teregova. La rândul său, președintele Romeo Dunca a fost de acord cu faptul că la coada barajului ar trebui să existe un pod de traversare pentru, atât pentru turiștii care tranzitează zona, cât și pentru cei care dețin terenuri în poiană și a promis că va avea discuții cu reprezentanții Hidroelectrica și cu ceilalți factori decizionali, chiar dacă în acest moment în țară, conform șefului administrației cărășene, există puține societăți care pot și știu să construiască poduri.

Contactată de Reper 24, Maria Damian, primarul comunei Teregova – unitatea administrativ teritorială unde se regăsește lacul de acumulare de la Poiana Ruscă, afirmă că nu a fost contactată pe tema realizării unei viitoare construcții. „Ușa mea este mereu deschisă, nu am fixat un program cu publicul, cine dorește mă poate găsi oricând și cred că era normal să fiu anunțată despre acest deziderat pe care-l aflu de la dumneavoastră. Este absolut firesc ca demersurile pentru realizarea unui asemenea obiectiv să pornească de la comunitate, primărie și să continue cu forul Consiliului Județean și celelalte autorități decidente“, a transmis primarul comunei Teregova.

Lacul Poiana Ruscă este situat la 8 km de la ieşirea din localitatea Rusca, comuna Teregova din judeţul Caraş-Severin. Aici se află şi cel mai mare baraj hidroenergetic construit în ultimii ani, în România.

Barajul din beton în triplu arc pe Râul Rece Poiana Ruscă la Teregova, România reprezintă o construcție cu o înălțime de 75 m și permite acumularea unei rezerve de apă de maximum 35.000.000 mc.

Zona Munţilor Poiana Ruscă, o parte pitorească a Banatului Montan, a rămas până astăzi una destul de izolată, un peisaj cu defilee abrupte, dar cu vârfurile accesibile pentru turiști, păduri și râuri cu popasuri la fiecare pas.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Muntii Poiana Ruscă, situați în dreapta Văii Bistrei, n-au nicio legătură cu barajul Poiana Rusca și lacul de acumulare aferent de pe Valea râului Hideg, din masivul Țarcu.
    În concluzie, revizuiți geografia județului înainte sa va faceți de râs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei