fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Pilotul reșițean Claudiu Ciucă, debut excelent în Campionatul Național de Viteză în Coastă 2023!

 

Mii de fani ai motorsportului au invadat Mediașul în zilele de 20 și 21 mai, la prima etapă națională de viteză în coastă a anului din 2023, pe un traseu în lungime de 3100 de metri, cu o diferență de nivel de 120 de metri, la un adevărat spectacol al sutelor de cai putere.

După cele două zile aprig disputate, pilotul Emil Ghinea (Norma M20F) s-a impus la Cupa Mediașului, după o evoluție de zile mari, devansându-l pe campionul en-titre la Categoria II, brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8), cu peste 8 secunde.

spot_img

Surpriza a venit tot de la Reșița, pilotul Claudiu Ciucă (Seat Cupra TCR) reușind să se claseze pe treapta a treia a podiumului la general, Ciucă trecându-și în cont victoria la Categoria I, învingându-l pe Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance), care a terminat pe locul 4 la general.

De altfel, pilotul Dominic Marcu a bifat și o premieră în Campionatul Național de Viteză în Coastă, aducând pentru prima dată pe podiumul Categoriei I (turisme) o mașină electrică.

Rezultatul a fost unul excelent pentru pilotul reșițean, care a ridicat punctajul final pentru echipa Racing Team Reșița, cea care a câștigat bătălia pe echipe de la Mediaș.

Din echipa Racing Team Reșița fac parte și piloții reșițeni: Găman Marcel și Găman Gabriel, Vîlsan Darius, Precup Andrei, Avramescu Mircea, Gosta Răzvan.

Rezultatele foarte bune obținute de aceștia, merită consemnate și apreciate pentru eforturile financiare și de autodepășire a propriilor performanțe ale acestor sportivi:
CLASA 5B

Loc 1 precup andrei
Loc 2 gosta razvan
Loc 3 Vilsan darius

Grupa 5

Loc 1 Andrei Precup
Loc 2 Răzvan Gosta
Loc 3 Darius Vilsan

Clasa 6A – Loc 3 Gabriel Găman

Debutanti – Loc 2 Gabriel Găman

Despre succesul obținut la Open, dar și la grupă și clasă, victoriosul Claudiu Ciucă a declarat:

La începutul campionatului de viteză în coastă cu debutul în Mediaș am adus acasă la Reșița mai multe victorii decât îmi puteam propune… fiind un traseu la care am participat pentru prima dată. Oamenii din spatele meu au contat enorm! Ei m-au susținut si m-au împins  spre victorie! Din cei 70 de piloți aflați la start am venit pe locul 3 la general, locul 1 la clasă, locul 1 la grupă, locul 1 la categorie, locul 1 pe echipe.

Mulțumesc celor ce ne urmăresc și ne susțin, știu că sunt mulți, apreciez foarte tare reșițenii ce îi văd pe traseele de viteză în coastă din țară… îmi dau seama prin prisma lor că e un sport iubit în Reșița și mă bucur mult că pot să duc asta mai depart. Și încerc o promisiune pentru cei care mă susțin de acasă: o să urc Resita pe toate podiumurile din țară! Vă mulțumesc tuturor!

Un alt reșițean, pilotul Andrei Precup, s-a impus la Grupa 5, în aceeași primă etapă a CNVC de la Mediaș.

La etapa de la Mediaș, din stafful pilotului Claudiu Ciucă a făcut parte și fostul campion național absolut al vitezei în coastă, reșițeanul Lucien Hora.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei