fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Platformele și containerele de gunoi din Reșița, igienizate de societatea de salubritate Brantner!

Nu mare ne-a fost mirarea să vedem că în aceste zile are loc un vast proces de curățare a spațiilor unde reșițenii își depozitează deșeurile, de către operatorul de salubritate din municipiu, societatea Brantner, operatorul de salubritate din municipiul Reșița.

Și nu doar că au dat un jet de furtun pentru a mai limpezi pavelele din spațiul insalubru unde se regăsesc containerele în care sunt aruncate deșeurile dar chiar și aceste pubele sunt luate la țintă de lucrătorii Brantner-ului (apropo, insalubru pentru că tot unii dintre semenii noștri se „îngrijesc“ să arate sau să ajungă în acest hal fără de hal).

Despre acțiunea demarată în această perioadă de societatea Brantner, directorul executiv al S.C. Brantner Servicii Ecologice Reșița, ing. Marius Burileanu, ne-a declarat:

spot_img

În perioada 3-28 octombrie, societatea de salubritate Brantner efectuează acțiuni de igienizare a platformelor de colectare iar în cadrul acțiunii se vor spăla containerele interior-exterior, cât și suprafață amplasamentului.

Precizez pentru cei care au putut observa activitatea noastră din aceste zile faptul că pentru dezinfectare se folosesc substanțe nedăunatoare mediului, oamenilor și animalelor, neexistând niciun risc de contaminare“.

 

O inițiativă lăudabilă a operatorului de salubritate din Reșița, pe care sperăm să o continue și în primăvara viitoare. Asta în vreme ce noi, cetățenii, ar trebui să reflectăm la acțiunile noastre și să ne comportăm cu ceva mai multă responsabilitate față de mediul înconjurător, aici încadrându-se și modul în care ne preocupăm de colectarea selectivă și păstrarea cât mai curată a acestor platforme unde mergem zilnic să aruncăm gunoiul.

Dacă ne dorim cu adevărat un oraș curat, așa cum ne place să tot facem referiri și trimiteri la orașele din Occident, atunci nu ne rămâne decât să facem câțiva pași absolut firești și simpli: cetățenii să respecte regulile, să arunce corespunzător deșeurile, să înțeleagă faptul că este interzisă depozitarea deșeurilor voluminoase din construcții și cele vegetale, că platformele sunt destinate doar deșeurilor menajere, depozitate selectiv. Totodată, reprezentanții Brantner roagă pe această cale cetățenii să plieze deșeurile de carton, să nu se mai depoziteze cutii întregi, pentru a se evita umplerea rapidă a containerelor, deșeurile reciclabile fiind colectate de două ori (2X) pe săptămână.

Chiar așa: nu sună deloc rău sloganul „Reșițeni, păstrați platformele de gunoi curate!“ 

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Si tot la 2 saptamani niste nesimtiti sparg lacatul si iar sta alte 2-3 saptamani deschisa. Trag concluzia ca acele camere de supraveghere sunt false, ca n-am auzit sa prinda pe cineva pe tema asta.

  2. de ce ati sigilat containerele de la capatul strazii pietonale Bielefeld?? sa fie curat??
    sau si asa aratau ca dracul la capatul unei pietonale…. ca si cele din fosta piata din Lunca!
    „Bravo” arhitectilor!!

  3. In „tarile inapoiate”,dar la care ravnim toti,chestia asta se face lunar sau chiar la jumatate de luna prin dezinfectarea locatiei si SCHIMBAREA pubelelor cu altele curate si functionale..la noi ..probabilceva electoral sau aducere aminte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei