fbpx
0.7 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

„PNL a ajuns la vorba PSD!”, susține senatorul Ion Mocioalcă

Senatorul social-democrat afirmă că liberalii au înțeles în sfârșit mecanismul de reglementare propus de PSD, admițând că România poate folosi banii europeni pentru plata facturilor la energie.

Parlamentarul susține că reglementarea va înjumătăți prețurile pentru companii și pentru consumatorii casnici care nu se încadrează în plafoanele de consum.

Plafoanele de 0,68 lei și 0,8 lei pe kWh pentru cei care se încadrează într-un anumit consum nu se desființează, cum greșit a înțeles PNL.

spot_img

În plus față de aceste beneficii, se vine cu un ajutor suplimentar din fondul de 2,2 miliarde de euro disponibil pentru România în fondurile de coeziune, bani europeni care pot fi folosiți pentru plata facturilor, însă doar ca ajutor țintit către categoriile vulnerabile.

Acest ajutor țintit se poate acorda sub forma unor vouchere, după modelul voucherelor pentru alimente.

În urma discuțiilor cu operatorii din piața de energie, s-a ajuns la concluzia pe care PSD o susține de la începutul crizei energetice, respectiv că e necesară revenirea la o formă reglementată, care să oprească tentațiile speculative.

Stabilirea unui preț maxim de vânzare a energiei electrice de 1,3 lei/kWh va sprijini companiile și consumatorii care nu se încadrează în pragurile de consum pentru care se acordă prețuri compensate.

Aceștia plătesc, în prezent, prețuri de 3-4 lei kWh”, afirmă senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Parlamentarul cărășan precizează totodată că reglementarea va pune capăt speculei cu energiei și va reduce la jumătate facturile pentru aceste categorii de consumatori.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. ”Acest ajutor țintit se poate acorda sub forma unor vouchere, după modelul voucherelor pentru alimente.”

    Vouchere (carduri) care nu au ajuns nici acum la toți beneficiarii de drept, grație incompetenței administrației și a falsurilor din evidențele acesteia și a ”sistemului poștal”.
    Sau nu funcționează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei