fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

PNRR-ul va asigura dezvoltarea municipiului Caransebeș

Pe lângă proiectele deja depuse prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Primăria municipiului Caransebeș depune încă trei proiecte, pe componenta 10, menite să asigure o dezvoltare durabilă și echilibrată municipiului de pe Timiș și Sebeș.
Primul dintre acestea se referă la modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș prin achiziția de mijloace de transport nepoluante, respectiv autobuze electrice. Acest proiect, a cărui valoare este de peste 2 milioane de euro cu tot cu TVA, este depus în parteneriat cu primăriile din Buchin și Turnu Ruieni. Prin acest proiect, se vor achiziționa 4 autobuze electrice, precum și stațiile de reîncărcare aferente.
Un alt proiect verde cu finanțare prin PNRR, este cel de promovarea a infrastructurii de alimentare a vehiculelor electrice în municipiul Caransebeș. În valoare de peste 500 de mii de euro, acesta va permite achiziționarea a 10 stații de reîncărcare vehicule electrice (dintre care trei cu reîncărcare rapidă), ce vor fi montate pe raza municipiului.
Un al treilea proiect se referă la eficientizare și digitalizare, prin intermediul soluțiilor ITS&TIC, a interacțiunilor dintre cetățeni și administrația publică. Se vor achiziționa sisteme inteligente de transport pentru cele patru autobuze electrice, respectiv echipamente îmbarcate (calculator dispozitiv vânzare bilete șofer, dispozitiv eliberare chitanță la plata cu card bancar, dispozitiv validare bilet hârtie termică, validator dual EMV, panouri informare călători, panouri led, senzori pentru numărare călători, sistem audio încorporat, microfon, antenă GPS, monitor vizualizare video, camere video interior, cabluri). De asemenea, vor fi achiziționate și stații de autobuz Smart, dotate cu echipamente tehnologice de decorare și afișare a informațiilor necesare călătorilor. Valoarea totală a finanțării este și în acest caz, 500.000 euro fără TVA.
Toate cele trei proiecte au o perioadă de implementare de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare, dar nu mai târziu de anul 2026, a afirmat edilul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.
Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei