17.7 C
Reșița
joi, 05 august 21

Pompierii au stins incendiul de proporții produs la depozitul Gradimex din Reșița!

Un incendiu ce putea căpăta proporțiile unui dezastru s-a produs astăzi la depozitul societății Gradimex, de pe Calea Timișoarei din municipiul Reșița! Mai mulți paleți dar și materiale folosite la ambalajul mărfurilor, la depozitul din Reșița s-au aprins din cauze neelucidate, până în acest moment.

Alertat, Detașamentul de Pompieri Reșița a intervenit de urgență cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime și o autospecială de primă intervenție și comandă. Trebuie remarcată și implicarea angajaților Gradimex, care au îndepărtat din calea flăcărilor mai multe butelii de oxigen, dar și alte materiale care se aflau în curtea societății de distribuție.

keg bere explodat
Keg bere ce a explodat

spot_img

Unul din pompieri implicați în acțiune, care ar fi inhalat fumul fierbinte pe trahee, a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat cu o ambulanță SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe a  Spitalului Județean de Urgență din Reșița, dar se află în afara oricărui pericol.

O problemă majoră în timpul operațiunii de stingere a focului dezlănțuit a reprezentat-o magistrala de apă, cea care era închisă pe jumatate, pompierii neavând suficienta presiune iar lipsa apei s-a dovedit a fi devastatoare, angajații Gradimex fiind cei care au raspuns primii.

Pagubele fiind destul de mari din primele informatii. Incendiul a pornit in curtea Gradimex acolo unde sunt depozitate ambalajele, marfuri, și produse promotionale (ex: scaune, mese, umbrele, pahare, etc) iar vantul a împiedicat stingerea acestora în timp util favorizand incendiul.

Un fapt inedit petrecut în acele momente tensionate a fost și cel în care mecanicul societatii si un facturist, au reușit salvarea a doi câini rămasi blocati de incendiu, într-un colț al depozitului.

Gradimex

Chiar dacă în urma incendiului nu a fost afectat principalul depozit de băuturi al societății Gradimex, societatea a avut numerose pagube în urma flăcărilor care au mistuit depozitul.

Au ars, între altele, hala de depozitare a vitrinelor, paleți, motoare, piese auto, un autoturism, atelierul mecanicului, cauciucuri.

Până la ora 20:00 pompierii s-au chinuit să stingă flăcările, cele care ar fi putut să se propage și la celelalte clădiri.

De menționat că echipa distribuitorului de gaz – Delgaz a ajuns în jurul orei 18:00, mult prea târziu pentru o intervenție într-o astfel de situație fortuită. Urmăriți în continuare imaginile surprinse de Reper 24 în imediata apropiere a producerii incendiului de astăzi:

Ca o concluzie, la cele trăite astăzi de întreaga echipă Gradimex, am putea spune, după întreaga pățanie de astăzi, că „Totul e bine, când se termină cu bine!“

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei