2.7 C
Reșița
marți, 19 octombrie 21

S-a întors din nou circul la Consiliul Județean! Dunca, Crina, Popovici și Nedelcea, în efect!

Ședință de Consiliu Județean astăzi în Palatul Administrativ, una în care au fost nelipsite atacurile la persoană, decibelii ridicați și jocul la „butoane“ al președintelui Dunca (s-a mișcat bine atunci când i-a tăiat microfonul „colegului“ Nedelcea, dar nici fostul vice nu s-a lăsat, sâc). N-au fost lipsiți de „aprecierea“ șefului Romeo nici jurnaliștii, pe care în cadrul conferinței de presă acesta i-a nominalizat ca fiind mincinoși.

Mă rog, s-a referit la unii dintre cei care ne aflam pe holul destinat conferințelor de presă, însă fără a specifica cu exactitate cine sunt cei care-l nemulțumesc prin textele publicate, Dunca a mitraliat tot ce a prins în fața sa.

Sincer, mare păcat că acest om nu se lasă consiliat de cei care înțeleg cu adevărat PR-ul în cazul unui asemenea rang. Numai calitățile, precum energia și dorința de a te pune în slujba județului, cel puțin la modul declarativ, nu fac întotdeauna casă bună cu vorbele aruncate la fel ca-ntr-o curte plină de camioane, fie ele și inscripționate cu numele alesului și alăturarea „Expediții“.

spot_img

De cealaltă parte, n-au lipsit de la apel nici ceilalți experți în „critică constructivă“. Crina cel viteaz (ți-ai bătut joc de strada Rodnei în scurtul tău descălecat ca mare „șăf“ în primăria Reșița), foștii vici Flavius Nedelcea și Ionuț Popovici, Ioan Cojocariu, Daniel Surdu sau Gabriela Stuparu au fost dintre consilierii care fie au arunct lemne pe focul creat în jurul mai multor proiecte de hotărâre, fie au încercat să arunce o cană de apă deasupra incendiului deja produs la „palat“. Vocile s-au ridicat, nivelul a

Cert este că dacă în epoca Frunzăverde aș fi acuzat faptul că atmosfera era pe alocuri anostă, una în care nu te trezeai vorbind de capul tău din postura de consilier județean și în care normele de comportament, sau dacă doriți, eticheta la palat ținea de anumite rigori, astăzi ea a fost înlocuită cu un circ ieftin și neproductiv pentru cetățenii care au rămas, vai păcatele lor, captivi în acest județ. La ceea ce mi-a fost dat să văd astăzi, recunosc mi s-a făcut dor de președintele Frunzăverde, de omul care odată impunea respect din postura de ales al cărășenilor.

Cel mai grav este că a scăzut total calitatea dialogului și a studiului legat de aceste proiecte. Între consilierii județeni aleși pe listele partidelor, am zărit oameni care nici măcar nu înțeleg rolul pe care îl joacă în această ligă a deciziei de la nivel județean.

Senzația pe care o oferă actuala configurație a Consiliului Județean Caraș-Severin e aceea că ne prăbușim, încet dar sigur, în ciuda faptului că din vocea domnului Dunca nu reiese decât că studiile de prefezabilitate și fezabilitate sunt menite să aducă mult visata bunăstare a acestui secătuit Banat de Munte.

În fond cine oare dintre cei care ne-am născut, am crescut și locuim zi de zi aici nu ne dorim să vedem că „se poate“ și pentru Caraș-Severin? Până acum nu vedem schimbările mult anunțate, sperate, visate și nu din cauza nihilismului sau din cauze ce ar putea ține de o rea credință. Firesc, ele nu se pot produce peste noapte ori în doar câteva luni, dar pare că timpul nu ne mai ascultă și ne îndepărtăm simțitor de condiția europeanului cu fiecare zi ce trece.

Că trece de la noi, băi aleșilor care aveți o situație materială „bazată“, șleahtă de îndestulați care vă permiteți să începeți de mâine viața în orice colț al lumii ăsteia. Ne-am săturat de circ și acrobații ieftine pe banul nostru!

Faceți dracului ceva pentru cei care v-au ales, ceva cu adevărat benefic ori altfel nu veți rămâne în conștiința publică decât ca niște papagali condamnați de istorie la uitare!

Sergiu TABAN 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Sunt plăcut impresionat de atitudinea ce reiese din acest articol.
    Mă bucur că aleșii județeni sunt puși la punct cu fermitate și eleganță dar pe înțelesul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei