fbpx
31.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Popa vrea să rămână cu numele nepătat! Dă în judecată patru instituții de presă!

Ioan Popa și Primăria Reșița vor da în judecată România TV, dar și trei ziare naționale, care au publicat un reportaj, respectiv articole, în care se vorbea despre o presupusă legătură între edilul reșițean și fostul șef al SRI, Florian Coldea și acapararea unor fonduri europene prin intermediul unor anvelopări fictive.

Consilierii locali reșițeni au aprobat astăzi un proiect de hotărâre ce vizează angajarea unui avocat pentru darea în judecată a respectivelor instituții de presă, edilul susținând că vor fi cerute inclusiv daune materiale.

„Urmare a reportajului care a apărut pe România TV săptămâna trecută și care a fost preluat sau au fost informații care au plecat pe surse la mai multe instituții de presă, Flux 24, Evenimentul Zilei și încă una a cărei nume îmi scapă acum, dar toate sunt de nivel național, am decis împreună cu colegii de la Primărie să acționăm în instanță cele 4 instituții pentru că au denigrat orașul, au denigrat instituția Primăriei, au denigrat colegii mei din administrația publică de la Proiecte Europene, de la Achiziții, de la Investiții și implicit și Consiliul Local, pentru că tot ce fac este ca urmare aprobării proiectelor în CL, care este autoritatea cea mai reprezentativă de fapt.

Sunt două spețe, una legată de anvelopări, patru loturi, și una legată de o presupusă implicare a Primăriei Reșița în autorizarea de lucrări către Transelectrica. Noi nu am dat și nu dăm autorizații la Transelectrica, lucrările sunt mari, pe fonduri europene, întâmplarea face că le cunosc foarte bine, pentru că mi-am dorit să se întâmple, pentru că Reșița devine practic un nod foarte important pe parte electrică”, a explicat Ioan Popa, la finalul ședinței CL de astăzi.

Citește si:  „Petarde lansate în eter. Este o campanie de presă murdară”, acuză Ioan Popa!

Edilul a precizat că la momentul apariției reportajul se afla în discuții cu reprezentantul unei firme din Germania, existând riscul ca aceasta sau alți investitori să ocolească pe viitor municipiul Reșița, pus într-o lumină negativă.

„Mai avem discuții cu alte două firme germane pe care le-am menționat anterior și există riscul ca vreuna din aceste firme să facă un pas înapoi tocmai urmare a unor astfel de reportaje care să dea de gândit că nu am fi un oraș serios sau că Primăria nu este o instituție care să poată să garanteze că o investiție poate fi dusă la bun sfârșit.

Chiar dacă aparent jucăm în zona de cancan, lucrurile pot fi foarte serioase. Și să afecteze în mod semnificativ orașul și viitorul lui.

Dacă se dovedește că vreun investitor renunță la a face pași mai departe în o decizie de a investii în Reșița, astea sunt daune care se pot calcula matematic și vom cere daune mari, în primul rând instituțional pe Primăria Reșița. În ceea ce este legat de mine, voi analiza cu avocații mei”.

Ioan Popa a afirmat că pe moment nu știe cine se află în spatele acestei „petarde împuțite”, după cum a numit-o, dar că este sigur că până la urmă se va afla adevărul.

Încă studiez, încă cercetez, poate să fie din stânga politică, de la PSD, poate să fie și din altă parte. Este chiar acum în perioada post alegeri, nu vreau să fac nicio speculație până nu mă edific de unde vin aceste lovituri meschine. Nu vreau să fac mai multe aprecieri, decât că mergem în instanță și sper să aflăm de unde a pornit această petardă.

Și da, îi voi da în judecată și în nume propriu. Zeci de mii de reșițeni au văzut chestia asta. Eu sunt un om onest, și vă spun sigur că sunt oameni care gândesc de maniera – nu iese fum fără foc, ceva o fi fost acolo, chiar dacă primarul este băiat bun, dar mai știi, uite cum cad în capcană… Și vreau să elimin orice speculație pe tema că primarul sau Ioan Popa ar putea fi implicat în ceva. Sunt 8 ani de când am decis să lucrez pentru comunitatea asta, am făcut-o cu sufletul deschis și nu o să plec de aici pătat în nicio manieră”, a mai adăugat edilul reșițean.

 

Karina TINCUL

12 COMENTARII

 1. Bișnițare, rușine epileptică ce ești, ești primul care trebuie să te dai în judecată, închis în gulagul sovietic, sau la Auschwitz, că doar ești fan no.1 nazi recte staff-ul lui herr Hitler. Te-ai înfierat, zău așa,mai puțin și o dai pe ,,pastila” cu cianura de potasiu!!Hai ne lași!?Uite situația never end the story Blocul 20,Repubici 20 este concluzia perfectă de corupție PeNaLe vs. tu Popa, îți bați joc de tot orașul fratele tău Dunca the Looser,,de tot județul!!După gratii cu voi, șnapanilor!Zanzibar rămâne doar o iluzie pentru ghiolbani, amatorii de liniuțe HașHaș!!🤪😇🤣🤣70 ani de pușcărie îți urăm ultimii normali din anomalia asta de Skeleton Society!!!Fantoma lui Rommel cu tine și restul fiule, fiiloooor!!Amin și un praz verde!!!

 2. Toată lumea să vadă că primarul Popa e hotărât să pună dreptatea la locul ei. Sigur că psdeul ia organizat tevatura ca sa vedem că li ciuda că or pierdut alegerea și acu îs nervoși și fac decât răutăți și nu ceva constructiv. Mie nu mia răspuns nime da tot mai repet încă odată că poate citește cineva. Ar fi bine de făcut tramvai până la șură să meargă pensionari gratis că tot o muncit și merităm și noi. Sau macat de la mucitoresc sa facă telecabina sau telegondola peste deal sa fie scurt până la șură și să se vadă și peisaj. Am căutat pe telefon dacă mai este transport așa și ce sa vezi este. Deci este la Mamaia, la Wuppertal la Petroșani și la Santiago de Republica dominicana asta am găsit eu deci nor fi toți aia prosti. Așa vede turiști peisaje și numa bine ajunge la șură și poate sa fie chiar până la Văliug sau cine știe că tot e frumos da eu zic la început până la șură că eu am 82 de ani și să prind macat până la sura. Sa se interzică baia acolo sa fie numa de pescuit. Și săi mulțumiți la domnu primar că face pentru oraș el își dă viata și sănătate să ne facă bine nu vorbe cum vin alți. El putea acu sa fie in America sau în Spania la plaja săi aduca chelnerițele șampanie sau martini cu umbreluță și măslină da el sta sa lucre care aduce respect numa uni nu apreciază că ascultă numa la ce bazaconi zice ăștia de la psdeu. Uni ar vrea înapoi la epoca când o fost comuniști daca sar putea sau sa fie psdeu care e tot comuniști. Ați uitat cum era tot pe cartela ? Numa comentari aiurea fara ca sa va gândiți nam văzut unu sa vina cu o idee constructivă numa comentatori de la psdeu. Mai bine unitate deșteaptă te romane din somnu care teadincira barbari de tirani acum ori niciodată. Dommne ajuta.

 3. Domle, in poza aia din campanie părea intelectual și aici zici că-i smardoi. Oare care o fi adevărul? Doamna Karina, i-ați zis ceva și i-a sărit muștarul? Aveți grijă că nu-i de glumă cu primitivii ăștia, nu știi cum le sare țandăra. Luati-l cu cuvinte simple, propoziții nu fraze, sa nu se simtă ofensat. Plus că acum se simte încolțit, o să înceapă să muște în stânga și în dreapta. Asa-i când spui că stai maxim doua mandate dar nu te satură sătana și ești tot mai lacom, se întinde lungul brat al legii după tine sa te dea jos.

 4. ”… pentru că tot ce fac este ca urmare aprobării proiectelor în CL, care este autoritatea cea mai reprezentativă de fapt.”

  Nu și de ”drept”.
  Oricum, parcă și ”marea adunare națională” îl aplauda (însă în unanimitate) pe ”ceașcă”.
  Nimic nou 🙂

 5. Țin la Primarul nostru Ioan Popa, necondiționat. Sunt sigură că e om cinstit. Nu poate și nu are nevoie să fie altfel.
  MULT SUCCES în punerea la punct a mizeriei de tv și presă centrală, surescitați de ciuma roșie cea invidioasă și frustrată că alții sunt mai buni și mai cinstiți decât ei.
  Pentru tot ce ați făcut pentru oraș, reșițenii nu vor pleca urechea la un post tv binecunoscut pentru grețoșenia lui.
  Încă odată SUCCES ❗

 6. E fabulos omul cum incearca sa traga cat mai multi aproape de el in hora asta: orasul, Primaria, colegii.
  Ziarele nationale au scris despre primarul Popa si legaturile lui cu firmele lui Coldea, punct. Nu are nici o treaba nimeni altcineva cu circul asta decat „domnia-sa”. Dar, da prost sa fii singur la acuzare. La primit foloase necuvenite in schimb e bine sa fii singur, pentru ca se multiplica suma.

 7. Nu mi se pare corect ca asistenta juridica în acest caz sa se facă din bani publici! Ar trebui făcută din banii primarului, ca el e cel pomenit în articole… Nu înțeleg de ce trebuie eu, ca și contribuabil, sa plătesc pentru „reperarea onoarei primarului”…

  • Nu e deloc corect ca toti cetatenii sa contribuie la spalarea numelui primarului. Nu e ca si cum noi l-am murdarit. Suma e destul de mare. Am inteles ceva de genul 15.000-20.000 lei.

 8. Acest trust TV este cunoscut pentru dejecțiile care le împroașcă în societate. Nici nu e de mirare că acest post nu este interzis de Putin în RusZia !
  Îi urez domnului primar Nelu Popa ,succes !…..

 9. Așa este, dacă Tăițelu e Maria Magdalena cea neprihănită atunci eu sunt Ștefan cel Mare, Carol cel Mare sau Papa Ioan Paul al doilea. Băi mă lași!!?Câte creiere spălate 🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤢🤮🤮🤮🤮🤮Dacă ciracul neica nimeni Fidea vă dă cu cârnatul pe la buzițe, o să spune-ți că a-ți țucat moaștele vreunui sfânt!!Tâmpă populație, idiocrație tu ești temelie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei