fbpx
-9.3 C
Reșița
marți, 07 februarie 23

Premieră cu debut de tinerețe: „A fost odată în `46”!

Teatrul de Vest Reșița a găzduit prima conferință de presă din acest an pentru a aduce în atenția publicului premiera programată duminică, 15 ianuarie, începând cu orele 19:00, pe scena Palatului Cultural.

Împătimiții acestei arte sunt invitați la emoționantul spectacol „A fost odată în `46”, după Leonid Zorin, ce îi are în distribuție pe tinerii și talentații Alin Turcu și Alis Pelle, spectacolul fiind și prima premieră a acestui an. Helena și Viktor sunt doi tineri care se întâlnesc la Moscova în luna decembrie a anului 1946, la un concert și se iubesc! Povestea este una complexă și sunteți invitați să o descoperiți.

Despre regizorul Adrian Neacșu am aflat că este actor la Teatrul Național din Sibiu, profesor la catedra de artă teatrală a Facultății de Litere și Arte din Sibiu, iar din 2016 este doctor în artele spectacolului la UAT Mureș.

spot_img

Actorii au ales această piesă. Ei au terminat amândoi la Sibiu, textul fiind mai puțin important, el fiind doar un pretext în teatru, mai importantă este dinamica interioară. Avem aici doi tineri extrem de talentați, extrem de inteligenți și a fost o bucurie să lucrăm împreună!”, a declarat regizorul Adrian Neacșu.

Actrița din distribuția premierei, Alice Pelle se află la primul ei rol în teatru. Tânăra va mai juca în spectacolul lui Radu Dinulescu a cărui premieră va fi undeva prin luna martie.

Domnul Adrian a fost profesorul meu în facultate și pentru mine acest spectacol este cel mai special proiect, pentru că am un personaj complex, care are o trecere destul de mare, pe o perioadă destul de mare de ani. Pentru mine ca și actriță este minunat că pot să experimentez foarte multe lucuri în acest spectacol. Cred că e cel mai bun mod de a-mi începe anul, să joc acest spectacol aici, să fie prima întâlnire cu publicul din Reșița”, a declarat Alis Pelle.

Personajul masculin, Alin Turcu, afirmă că pentru el textul spectacolului este ca o întâlnire între două lumi diametral opuse, ceea ce se întâmplă în general în viața fiecăruia, în cuplu. „Vă așteptăm la spectacol să ducem povestea mai departe!”, este mesajul lui Alin pentru reșițeni.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei