18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Premieră în Caraș-Severin, anunță Romeo Dunca: 3 milioane de euro, recuperați de Aquacaraș!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, anunța o premieră în județul Caraș-Severin: societatea Aquacaraș a reușit să recupereze trei milioane de euro de la o societate care nu și-a respectat obligațiile contractuale.

Aquacaraș nu mai este „o vacă bună de muls” pentru antreprenorii care nu își respectă obligațiile contractuale realizând lucrări neconforme, cu termene de executare depășite sau fără să readucă la starea inițială zonele unde s-au derulat respectivele lucrări, dă asigurări Romeo Dunca. O dovadă în acest sens: operatorul de apă și canal a reușit să recupereze de la o firmă cu acționariat spaniol care nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale aproape 15 milioane de lei.

„După preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, am avut o discuție cu domnul director general Aurel Filipescu și am stabilit împreună care este direcția de urmat pentru ca Aquacaraș să revină pe linia de plutire.

spot_img

Astăzi, Aquacaraș nu mai este o societate căpușată, rezultatele economice se văd cu ochiul liber, iar contribuția acesteia la binele locuitorilor județului începe să se simtă. De la modul în care gestionează contractele în derulare, la modul în care s-a achitat de deszăpezirile din zonele în care a fost contractată să intervină, rezultând și o economie substanțială la bugetul județului, precum și o îmbunătățire a serviciilor prestate.

O altă direcție importantă, pe care am discutat-o cu Hadrian Popescu, noul președinte al Consiliului de Administrație, a fost recuperarea prejudiciilor create de-a lungul timpului, acolo unde se mai poate. A fost nevoie de o activitate susținută în acest sens și colaborarea cu avocați de calibru pentru a reuși o premieră pentru Caraș-Severin. La Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, prin sentința nr. 84 din 30.09.2021, Aquacaraș S.A. a reușit să obțină o decizie favorabilă pentru recuperarea sumei de 14.792.273,30 lei de la o firmă cu acționariat spaniol care nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

Pentru a recupera acest prejudiciu, a fost contractat un executor din Spania, în vederea demarării procedurii de executare silită, moment în care reprezentanții societății respective au dorit o negociere a modului în care se va achita suma datorată. Pentru că exista riscul ca firma să își ceară insolvența, iar datoria să nu mai poată fi recuperată, în luna aprilie 2022, după mai multe runde de negocieri, s-a încheiat un contract de tranzacție, autentificat de către un notar public din Spania, prin care s-a eșalonat plata datoriei. Rezultatul: săptămâna trecută în conturile AquaCaraș a intrat suma de 840.430,16 euro (4.131.724,97 lei), urmând ca restul sumei datorate să fie achitată în tranșe egale”, explică Romeo Dunca.

Conform președintelui CJ Caraș-Severin, în prezent sunt în derulare și alte acțiuni similare, toate sumele recuperate urmând să fie folosite de societate pentru a se dota cu utilaje, pentru a continua activitatea de deszăpezire, dar și pentru a executa lucrări de curățare a drumurilor județene pe timpul verii.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Dacă tot e vorba de apă, cu banii aceștia nu s-ar putea navigabiliza Bârzava, măcar pentru agrement, ca în Timișoara, că n-ar trebui decât 2-3 stăvilare/ecluze?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei