fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Președintele CJ caută manager pentru spitalul județean: „Poate fi și membru PSD!”

Acuzat de consilierii județeni din partidele de stânga că își dorește să o înlăture în mod voit și nejustificat de la conducerea spitalului pe Alina Stancovici, Romeo Dunca se apără și spune că situația de criză din cel mai mare spital al județului durează de prea mult timp, nefiind atinse obiectivele și adunându-se datorii chiar și după perioada de prelungire a mandatului acordată de Dunca actualului manager.

Avem o problemă care trenează de ani de zile la spital. Trebuie să tăiem nodul gordian. Sigur că o parte din situațiile ridicate de domnul consilier Ioan Crina este un lucru la care trebuie să ne gândim. Nu avem efectiv pe cineva despre care să spunem că ar fi mai bun decât Alina Stancovici, dar trebuie să încercăm să găsim pentru că așa nu mai merge. Eu cred că nu funcționează și dacă am fi rămas tot pe formula asta, rezultatul era previzibil, atâta timp cât lună de lună tot cresc obligațiile și nu gădim pe plan intern să tăiem din pierderi.

Sigur că nu poți să aduci un spital pe profit, dar trebuie identificate problemele și găsită rezolvarea pe loc, așa cum am văzut că se poate. Eu nu înțeleg de ce directorul medical, care este deja de câteva luni pe funcție, nu a propus managerul ori Consiliului de Administrație, sau efectiv să vină să ne propună nouă?”, susține președintele CJ Caraș-Severin.

spot_img

Inițial, și-ar fi arătat interesul pentru preluarea interimatului la conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița, fostul manager al spitalului județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, care însă s-a răzgândit în ultimul moment.

Persoana pe care am găsit-o ar fi venit pentru că vedea acest lucru ca pe o provocare profesională. Adică să vii să preiei un spital județean care este aproape de faliment și să iei câteva măsuri prin care să-l aduci pe linia de plutire, poate să fie o carte de vizită pentru o carieră pe care o visezi. Este vorba de domnul Raul Pătrașcu, cu care am discutat și a fost încântat. M-am bucurat pentru că aveam o persoană tânără, dinamică, care își dorește să își pună amprenta și care avea convingerea că poate reuși. Din păcate, fiind un interimat, risca să piardă, fiind înscris la doctorat, munca pe care a depus-o până acum, pentru că nu au fost de acord cei de la UMF să îi dea o păsuire”, a declarat Romeo Dunca.

Un concurs pentru ocuparea funcției de manager al spitalului județean ar putea fi organizat, după spusele președintelui CJ, cât mai curând, iar manageri de spitale care profesează în prezent ar putea fi pe lista candidaților, mai crede Romeo Dunca.

Totodată, președintele CJ a negat zvonurile potrivit cărora această demitere a actualului manager ar sta pe intenția președintelui de a-și aduce „omul său”, precizând că ceea ce își dorește este să rezolve problema unui spital care să poată asigura servicii medicale decente, indiferent de cine ar prelua funcția de conducere.

Eu acord sprijinul oricui și dânsei i-am acordat sprijinul. I-am dat șansa să încerce, însă o lună, încă șase, ce să fac? Să stăm așa și să ne întâlnim la sfârșitul anului acesta și să spunem că în loc de 23 de milioane avem 28, sau 30 și să ne milogim la Guvern? Nimeni nu i-a spus că încheiem contractul pentru că trebuia ca 5,8 milioane să îi aducă pe anul trecut ca reducere a datoriilor cu suma asta! Am zis ca măcar să le oprim. Hai, să nu recumperăm banii, da măcar să diminuăm pierderile!

Refuz să cred că 1.200 de angajați nu pot rezolva problema sănătății în Caraș. Refuz să cred lucrul acesta! Eu cred că numai putem să mergem înainte cu doamna Stancovici, punct! Nu că nu este competentă, probabil că este, dar nu are curajul să facă ce trebuie!

Dacă există un membru al PSD, sau al UDMR sau al oricăui partid și vine și ne rezolvă problema, îl laud în fiecare zi, îi dau și parte din salariu dacă trebuie. Nu am nicio problemă cu asta! Nu merge cu unul, încercăm cu altul!”, a susținut președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei