16.6 C
Reșița
vineri, 06 august 21

Președintele Marcel Vela a pregatit „unica” echipă liberală pentru 2024!

Pe sistem! Președintele Marcel Vela a pregătit „unica“ echipă liberală pentru 2024!

Comitetul de Coordonare Județean al Partidului Național Liberal Filiala Caraș-Severin, reunit sâmbătă dimineața la Sala Polivalentă din Reșița, a stabilit noua echipă liberală din Banatul Montan, cea care are misiunea de a câștiga alegerile din 2024.

Președintele în exercițiu, Ion Marcel Vela, a fost reales cu o largă majoritate de către delegații județeni prezenți, cu un număr de 374 de voturi din 383 valabil exprimate. Trebuie să remarcăm faptul că Vela a alergat de unul singur în competiția dedicată liderului suprem al filialei, fără a avea parte de opoziția vreunui candidat. A mai încercat odată, pe vremuri Nelu Popa ceva, dar s-a stins repede, așa cum s-a stins acum niște ani buni când a vrut să-l contracandideze pe Frunzăverde la județ. E greu cu…greii, șezi blând, că-ți cumpără tata pușcă, Neluțu.

spot_img

Liberalii afirmă că „rezultatul alegerilor din cadrul PNL Caraș-Severin este o confirmare și o validare a rezultatelor obținute de conducerea organizației în ultimele alegeri, a rezultatelor obținute de întreaga echipă PNL Caraș-Severin, prin primarii de orașe și comune, la nivelul reședinței de județ, la nivelul Consiliului Județean, precum și în alegerile parlamentare.

Anul electoral 2020 a reprezentat pentru organizația PNL Caraș-Severin un an cu adevărat de excepție în care toate funcțiile importante de la  conducerea județului au fost câștigate de PNL, iar în ansamblu, PNL Caraș-Severin a ocupat un loc de top între organizațiile PNL din toată țara, rămânând o organizație de forță în cadrul partidului.

Mesajele tuturor participanților la eveniment au subliniat atmosfera de echipă unită care a marcat mandatul conducerii care și-a încheiat mandatul, dar și a celei care își începe de astăzi un nou drum în urma alegerilor“.

Evident, analizând evenimentul, „sinergia faptelor“ și noua „compoziție managerială“ propusă de președintele Vela, nu putem să nu remarcăm lipsa din Biroul Politic Județean a actualului vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Marius Isac, în vreme ce personaje cu , să spunem, o redusă însemnătate în planul politico-administrativ sunt membri sau chiar vicepreședinți. Nu, nu a fost o scăpare, a fost cu certitudine echipa alcătuită cu multă „pricepere“ de cel mai experimentat liberal al județului. Dar să nu-l plângem pe Isac, cel care, vorba cântecului lui Irimică „a avut lumea pe mână (vremelnic) “. Totuși, deși-mi sunt simpatici Giusy de la Carașova sau Miloș de la Oravița, oamenii se bat de ani buni fără rezultate remarcabile în fiefurile lor. Noroc că „s-a predat“ Ursu de unul singur la Oravița, că nu vedeam liberalii să câștige acolo prea curând. Dar oamenii sunt factori decizionali ai PNL-ului județean. Foarte bine, înseamnă că merită, știe domnul Marcel de ce și nu trebuie să dea socoteală la tot neavenitul.

Despre evenimentul care a marcat reconfirmarea lui Marcel Vela în poziția de președinte al filialei PNL Caraș-Severin, acesta a declarat:

Le mulțumesc tuturor colegilor care au crezut în acest proiect, în reconstrucția pe care am făcut-o în ultimii ani.

Rezultatele vin întotdeauna unde este liniște și respect pentru muncă. Le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pe care o acordă în continuare echipei noastre de a conduce organizația, dar și destinul acestui județ.

Le suntem datori lor, dar și oamenilor din tot județul să reușim să dezvoltăm Banatul de Munte și localitățile noastre”.

Marcel Vela

Le mulțumim invitaților din alte județe și de la nivel național care ne-au onorat prin prezența și mesajele lor de susținere: Siegfried Mureșan – europarlamentar, Gheorghe Falcă – europarlamentar și președinte PNL Arad, Alina Gorghiu – senator de Timiș, Ionuț Stroe – deputat de Dolj, Ben-Oni Ardelean – deputat de Timiș și Alin Nica – președinte al Consiliului Județean Timiș“.

Componența noii conduceri a  Filialei PNL Caraș-Severin pentru următorii patru ani este următoarea:

Președinte  – Ion Marcel Vela

Prim-Vicepreședinți

 1. Jaro Norbert Marșalic
 2. Ioan Popa

Vicepreședinti:

 1. Românu Gheorghe
 2. Brian Filimon
 3. Ungur Andrei Vasile
 4. Cîrdei Iustin Doru
 5. Rusu Ioan
 6. Roma Gheorghe
 7. Dacica Adrian Laurențiu
 8. Miclău Cristian

Membri:

 1. Cojocariu Ioan
 2. Crîsnic Petru Novac
 3. Curiac Gheorghe
 4. Gâfu Cristian
 5. Golu Mircea Cătălin
 6. Ispas Arin
 7. Lechici Ilie Mirco
 8. Miloș Ion
 9. Quint Felicia
 10. Răduță Romeo Silviu
 11. Siladi Raul Andrei
 12. Spausta Maria
 13. Sporea Ghiță
 14. Vela Ioan Cristian
 15. Vlasici Marian

– Trezorier:

Surdu Daniel George

– Secretar General:

Ovidiu Rădoi

Din Biroul Politic Județean mai fac parte de drept, conform Statutului PNL, având calitate de Vicepreședinți, Dunca Romeo ca președinte al Consiliului Județean si deputatul Rujan Dumitru.

Totodată, au fost anunțați și colegii care vor reprezenta Organizațiile interne ale PNL Caraș-Severin până la următoarele alegeri organizate de către fiecare structură politică în parte, astfel:

-Liga Aleșilor Locali – Blaga Sorin

-Organizația Seniorilor Liberali – Chisăliță Ion

-Organizația Femeilor Liberale – Drăgilă Mihaela

-Tineretul Național Liberal – Pleșa Andra

-Organizația Oamenilor de Afaceri – Brumar Liviu

 

Și totuși există …Vela

După ce cortina a căzut peste alegerile Filialei PNL,  după ce lucrurile s-au așezat în matca lor firească, după ce unii au înghițit în sec iar alții își freacă mâinile de bucurie pentru că au fost inserați în „Lista lui Vela“, Numărul 1 a găsit și momentul de inspirație pentru a le destăinui public și celor ce nu au putut fi prezenți în sala Polivalentă ce înseamnă ziua de 17 iulie 2021:

„Dragi cărăşeni,

Dragi prieteni,

Toți cei care mă cunoașteți știți cât de mult iubesc România și cât de mult îmi doresc binele județului.

Astăzi nu a fost vorba despre o victorie, ci despre o promisiune pentru viitor.

Un viitor cu un nou mandat în funcția de președinte PNL al filialei Caraș-Severin.

Mulți m-ați întrebat dacă sunt fericit pentru rezultatele de astăzi.

Vă spun cu mâna pe inimă că sunt fericit pentru că echipa Caraș-Severin a ales continuitatea.

Avem atâtea de construit și scris în vremuri presărate cu mari provocări, dar cel mai important aspect este:

Continuăm să scriem istorie #împreună pentru o #LumeMaiBună.

Doar în #echipă!

Dumnezeu să binecuvânteze Banatul și România! “

Bravo și felicitări, domnule președinte Vela, dar să știți că noi așteptăm în continuare binele general promis și degrabă invadator în sărăcia din Banatul de Munte, atât de la liberalii dumneavoastră, bașca, aflați chiar la guvernare, cât și de la pediștii care ne-au condus în trecut și acum râd sub soare la macarale tot în partidul dvs., de pesediștii lui Ciolacu sau Dragnea (ce show iese aici!) , de pemepiștii marinarului și să știți că noi suntem o comunitate tare răbdătoare. Aș spune chiar proști de răbdători!

Bine că nu profită nimeni de noi…

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei