fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a săturat de bâlbâieli în soluționarea TMK!  

 

Problemele de funcționare ale companiei TMK Artrom din Reșița și din Slatina nu și-au găsit soluționare nici până acum. După ce angajații s-au adunat pe platourile de intrare ale societății din Reșița și Slatina, astăzi un număr de 500 dintre aceștia s-au deplasat la București pentru a-și susține cauza.

Protestele angajaților TMK nu l-au lăsat indiferent pe președintele social-democraților din România, Marcel Ciolacu, ca de altfel nici pe colegii săi parlamentari de Caraș-Severin și Olt.

spot_img

Întrebat de Reper 24 care sunt argumentele care ar putea conduce la deblocarea și reluarea fără sincope a producției la combinatele TMK din România, senatorul Ion Mocioalcă a transmis pentru Reper24: „Știți că nu îmi place și nu e corect să îmi arog meritele și rezolvările pentru care se luptă alte persoane. Tocmai de aceea, cel mai corect ar fi să vă citez din președintele meu și al PSD-ului, Marcel Ciolacu.

Prin urmare vă spun că, citez, PSD susține categoric aplicarea sancțiunilor decise la nivelul UE împotriva Federației Ruse. Ministerul de Externe, care coordonează Comitetul Interministerial responsabil de aplicarea sancțiunilor, trebuie să aplice unitar Regulamentul UE în materie,  dar în același timp trebuie să aibă grijă ca aceste sancțiuni să nu se transforme în pedepse împotriva angajaților români sau împotriva unor unități productive din România care nu finanțează în niciun fel acțiunile Rusiei.

Realitatea, în raport cu activitatea comercială, arată că TMK -ARTROM S.A:

 • nu vinde și nu a vândut marfa produsă în Romania către firme înrudite în ultimii 12 ani.
 • nu a plătit dividende niciodată către Rusia.
 • are contracte, în prezent, cu peste 600 de beneficiari din Uniunea Europeana, S.U.A. și Canada, fiind una dintre firmele competitive în piață și un aport substanțial de capital la bugetul de stat.
 • a făcut investiții în valoare de cca. 250 milioane de euro, în cele două fabrici din România, finanțarea venind în proporție de 2/3 dinspre Rusia către România.
 • TMK susține salariile pentru 2.400 de salariați, care dacă și-ar pierde locul de muncă ar încărca cheltuielile statului cu asistența socială.

Să nu uităm că TMK asigură materii prime pentru alte industrii din România iar acest lucru conduce la blocaje în lanț și pentru alte societăți“, a sintetizat situația TMK senatorul Mocioalcă, într-o argumentare a celor evidențiate de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

În fapt, stau strâmb dar încerc să gândesc drept: care este interesul nostru ca stat român? Să ne lăsăm angajații români cu orice preț pe drumuri, angajați care nu sunt ruși, pakistanezi și a căror singură vină este aceea că lucrează la o societatea care ar fi avut la un moment dat un patron oligarh rus și care câștigă în mod cinstit o pâine pentru familiile lor? Să renunțăm la plata unor impozite consistente pe care această societate le varsă cu generozitate și la timp în visteria bugetelor locale din Reșița și Slatina, nu în Sankt Petersburg sau  Rostov? Se va încheia brusc războiul și vor fi șterse toate urmările ororilor acestuia, dacă TMK își întrerupe activitatea în România?

Haideți stimați guvernanți să încercăm să ne demonstrăm patriotismul, solidaritatea și atașamentul față de valorile europene în primul și în primul rând printr-o minimală logică și o empatie pentru propriul nostru popor. În toată nebunia asta creată de conflictul din Ucraina, în care am demonstrat că nu ne-am pierdut latura spirituală și solidară, nu cumva i-am lăsat chiar pe ai noștri de izbeliște?

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

17 COMENTARII

 1. După ce am citit, văzut chiar toate relatările privind situația precară a TMK la noi, nu miroase a bine, pe bune. Jocuri de cuvinte, ghicitori spuse în bezna minții. Cineva se joacă cu focul, cu destinul oamenilor, a societății în general. Să fim atenți la vorbe și printre rânduri…..

 2. ✍️🇹🇷🇷🇴Vorba tov-ului, ÎNDULCITOR de imagine ce-și citează șeful în reportaj..,, Stăm strâmb și gândim drept” Pai cum tov gral Mocioalcă, iar ne combini, dacă proprietarul este RUS, cu BUNĂVOINȚA voastră a PSD-ului, oligarhul ăla ce va FACE??! Va iubi UE, Ucraina, sau va apela la orice MĂGĂRIE LEGALĂ ptr a-și atinge scopurile trasate de Moscova.. ✍️Voi PSD-iștii ar trebui să vă dați arama pe față măcar acum în ceasul al..,, doișepelea” și să vă luați de mână cu tov col COARNĂ și sa mergeți la ordine la ambasada Rusiei. Nu o mai dați la.. MANGLEALĂ, că suntem sătui de voi 😡😡

 3. Rețeta ,, patriotică mioritică ” pe scurt sintetizată era şi este următoarea : 1. Firmele mafiilor de partid(e) care se ocupa cu aşa zisul ,, fier vechi ” şi ,, activități conexe ” ( în realitate se fura ,, cu spor ” neferoase , metale / aliaje scumpe , oțel de calitate superioară care sânt trecute la deşeu de fier vechi…de calitate inferioară ş.a.m.d.) prăduiesc şi toacă ( de peste 30 ani ) toate instalațiile , utilajele ş.a.m.d. aparținând industriei , agriculturii ( cu toate ramurile / sectoarele lor ) şi infrastructurii ( energetică / gaz / apă / transporturi),,Romanistanului”. 2. Pentru eficiență maximă în vederea prăduirii , sânt folosiți tot felul de indivizi fără scrupule / de cea mai joasă speță ( infractori – interlopi ordinari executanți ) , evitându-se inclusiv contabilizarea şi fiscalizarea reală a veniturilor obținute astfel = evaziune fiscală & spălare de bani…pe lângă alte infracțiuni grave conexe precum furt calificat , delapidare , tăinuire , abuz în serviciu , favorizarea infractorului / făptuitorului , trafic de influență respectiv dare şi luare de mită…ş.a.m.d. Toate aceste ticăloşii / infracțiuni se petrec în majoritatea lor având complicitatea autorităților corupte ale statului criminal – mafiot care-i ,,păstotesc” ( inclusiv a organelor de cercetare / urmărire penală alături de unii dintre judecători ).TMK-ului asociat cu toate acestea ( toți aceştia ) , îi convine ,, de minune ” situația fiindcă :
  3. O mare parte dintre ,, fierotăniile ” anterior pe scurt descrise , după ce trec în prealabil pe la diferiți intermediari ai acestor ,, SUVEICI ” , intră în cazanul / căldarea ( ,, cuptorul electric ” ) al TMK – ului ( la fel se petrece şi în celelalte combinate siderurgice din RO…,,rețetele fiind aceleaşi”) , fiind obținute produse finite ( ,, materie primă ” ) care este exportată în occident şi alte colțuri ale lumii ,, pe bani buni „… Vrăjala aia că banii nu ajung la D.P.& CO Între U.C.M.R. şi TMK preferam de 10 ori mai mult U.C.M.R.-ul , I.M.R ş.a.m.d. ….inclusiv din motive ce țin de mediu ( CSR – ul / TMK – ul ne-a intoxicat sistematic cu mizeriile lor afectându-ne / distrugându-ne sănătatea şi bunurile). 4. Şi nu în ultimul rând , trebuie precizat faptul că TMK Reşița la fel a procedat cu propriul patrimoniu ( activele societății )…folosind ,,aceleaşi rețete” !

  • Am facut print ecran si solicit gasirea dumitale si oferirea dovezilor afirmate
   Poti fi gasit usor si dat in judecata

  • Am citit ce ai scris
   Poti fi gasit usor sa dovedesti ce ai scris,altfel poti fi cercetat penal
   Pregateste-ti documentele despre care vorbesti.

  • constat ca esti din Resita.Va trebui sa dovedesti afirmatiile si nu e greu sa fii gasit de oriunde ai scrie aceste aberatii.

 4. Du-te şi tratează-te , fiindcă dovedeşti un comportament compulsiv obsesiv.Eşti şi tu vreo sculă (a TMK-ului sau a oligarhilor ruşi) …de trebuie să-ți dovedesc eu ție personal ceva.

 5. Tu vrei să zici că D.P. & CO o fac ,, pro bono ” ? )):: Crezi că eu sânt găină de-a ta rusofilă care să mă las intimidat şi amenințat /şantajat cu printsceen-urile tale ? Fă’ plângere penală la parchet ( pentru ce ți-o trece ție prin cap ) , dacă eşti din staff-ul TMK şi ne vedem acolo ( dar dacă eşti ,,şmecheră” cu adevărat şi te ține, fă-o la P.Î.C.C.J. / Bucureşti…nu la sclavii ăştia’ locali care ciugulesc din palmă mafiilor mai sus devoalate ).Din câte-mi amintesc despre tine , cred că eşti una şi aceeaşi individă care posta cu tristețe pe CAON acum vreo 2 – 3 săptămâni faptul că ai rămas fără țevi…de la TMK.Păi ‘ aşa P.C.R. ( pile , cunoştințe şi relații ) ai tu la băieții de acolo , că te-au lăsat fără țevi tocmai pe tine măi’ Joana.

 6. Niciodată nu mi-au placut cei care țin parte stapânilor din umbră dar asta e vorba aia înfiereazăi drace că dă bine acolo unde ține vrăjeala!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei